Pomoci krmivem pro zvířátka bez domova, která na své štěstí, ne však svou vinou, musí čekat za brankou třebíčského útulku.

Předloňský výsledek vysoce překonal hranici dvou tun vybraného krmení. Důvodem byla především skladba krmiva z velké části tvořena těžkými pytli s granulemi. V roce 2013 však Sdružení na pomoc zvířatům Třebíč žádalo, aby se obsahem nákupních košíků dárců staly prioritně konzervy a rýže, tedy krmivo, které jde v útulku nejvíce na odbyt.

„Nedosáhli jsme v kilogramech výsledku sbírky 2012, ale podařilo se nám rapidně omezit granule a navýšit množství potřebných konzerv a rýže z mého pohledu je to zatím nejúspěšnější sbírka," uvedla s radostí Jitka Helanová, předsedkyně sdružení.

Úspěšnost projektu dokládají každoročně čísla, která jsou sama o sobě vypovídající. Kromě mnoha ostatních věcí darovali lidé útulku například 590 konzerv a 221 kapsiček pro psy, 135 konzerv a 204 kapsiček pro kočky, 352 kilogramů rýže, 148 kilogramů granulí nebo 371 balíčků piškotů. Zanedbatelné rozhodně nejsou ani finanční dary, neboť drobní dárci přispěli do sbírky celkovou částkou 11 088 korun. Detailní výsledek sbírky je uveřejněn na www.utulek-trebic.cz.

„Rádi bychom touto cestou moc poděkovali všem, kdo se do sbírky zapojili a kdo nás i letos přesvědčil, že ne všichni lidé jsou lhostejní, jak se na dnešní uspěchanou dobu „sluší" a nosí. Děkujeme za krásný výsledek sbírky lidem, školám i partnerům, kteří nás každoročně podporují," doplnila za Sdružení na pomoc zvířatům Lada Nejčevová.