„Cílem víkendu je samozřejmě zlepšit si angličtinu, ale chceme, aby to bylo zábavnou formou. Dbáme i na to, aby si naši účastníci uvědomili, že při mluvení je také potřeba používat gesta a intonaci. Na to si myslím, že je kladen malý důraz ve školách,“ řekla jedna z organizátorek Alena Kyseláková.

„Snažíme se zaměřit na to, že pro většinu lidí je angličtina především komunikační prostředek,“ dodal další organizátor Martin Vaněk.

Hned po příchodu dostali účastníci anglického víkendu do rukou zábavný „psychologický“ test. Samozřejmě celý v angličtině.

Jako v zahraničí

Jediným závazným pravidlem víkendu totiž je, že od začátku do konce musí všichni mluvit jen anglicky.

„Když jsme s projektem anglických víkendovek před čtyřmi lety začínali, trochu jsme se báli, zda spoustu lidí neodradí, že musí mluvit celý víkend bez přestání jen anglicky. Ale ukázalo se, že to tak není. Všichni si to naopak chválí a považují to za jedno z největších pozitiv celé akce,“ doplnila Kyseláková.

V tom jsou podle svých slov jedineční a originální. Srovnat se to dá pouze s výletem někam do zahraničí.

„Člověk by si ze začátku řekl, že to vlastně nic moc neznamená, ale opak je pravdou. Je to nejvíce přínosná část programu. Je to jako když jedete do zahraničí a jste „donucen“ mluvit anglicky, protože to jinak nejde, a tady to celá akce vlastně simuluje,“ souhlasí jeden z účastníků předešlých Ingliš víkendů Zbyněk Štajer.

Tento víkend byl trochu specifický v tom, že neměl jednoznačné téma, jako všechny předchozí, kdy jste mohli jet na víkend například valetýnský či halloweenský.

„Tentokrát jsme posbírali to nejlepší, co jsme z předešlých akcí nasbírali a poskládali takové best off,“ sdělil Vaněk.

Anglické víkendy jsou určeny pro lidi jakéhokoli věku i různé úrovně angličtiny.

„Akce je zaměřená především na lidi, kteří se chtějí učit právě zážitkem. Kteří ji chtějí vidět z jiného pohledu, než jsou jen učebnice,“ dodal Vaněk.
Informace o akcích najdete na webu www.e3c.cz.