Jednání mezi krajským náměstkem pro dopravu Liborem Jouklem a starostou Pavlem Heřmanem, místostarostkou Marií Černou a zastupitelem Petrem Vašíčkem se uskutečnilo koncem týdne.

Třebíčští požadovali urychlení rekonstrukce krajské silnice Hrotovická. Souběhem okolností se tato stavební akce potkává s dalšími dopravními stavbami a opravami městských a státních komunikací ve městě a komplikuje průjezd městem.

„Snažili jsme se s panem náměstkem vyjednat třísměnný pracovní režim na této stavbě, ale bohužel hygienické normy ČR nedovolí provádět práce v nočních hodinách," sdělil starosta města Pavel Heřman.

Hrotovická ulice má být zavřená v jednom směru do 2. října. Druhá etapa rekonstrukce od křižovatky ulice Hrotovické a Spojovací po ulici Žďárského má začít 6. října a potrvá do 26. října.

„Zrychlujeme všechny naše stavby, snažíme se o to, aby každá takováto stavba, která způsobuje dopravní komplikace, byla ukončena co nejdříve," řekl na společném jednání náměstek hejtmana Kraje Vysočina Libor Joukl.