A to i přesto, že v tabulce základní části skončili až sedmí, což by na postup v minulých letech nestačilo.

I toto umístění je však hodnoceno jako úspěch. „Oproti minulým sezonám jsme se posunuli směrem dopředu nejenom v tabulce, ale také celkovým herním projevem," pochvaluje si sportovní manažer Pavel Jozek, který je současně aktivním hráčem Nuclears.

Za zlepšenými výsledky prý stojí jediný muž. Nový americký trenér Brian Patrick Smith. „Díky němu se zlepšil celkový přístup i myšlení hráčů," všímá si Jozek a dodává: „Ve hře jsme největší zlepšení zaznamenali v útoku a na pálce, na kterou se trenér hodně zaměřuje."

Dalším pozitivem je podle Jozka i zapracování mladých hráčů, kteří by se měli do budoucna stát oporami A-týmu. „Vzhledem k tomu, že je naším cílem v horizontu tří maximálně čtyř let postup do extraligy, počítáme s tím, že do té doby stihnou mladí hráči nasbírat zkušenosti a měli by z nich vyrůst kvalitní hráči," netají ambice do budoucna.

Nyní už se však veškeré myšlenky upínají k nadcházejícím vyřazovacím bojům, ve kterých Nuclears čeká pražský SaBaT.

„Je to pro nás přijatelný soupeř, za poslední roky s ním máme vyrovnanou bilanci," je se čtvrtfinálovým soupeřem spokojen Jozek. „Samozřejmě se dá očekávat, že odehrajeme těžké a vyrovnané zápasy, ale je to soupeř, se kterým víme, že se dá hrát," doplňuje s tím, že největší výhodou třebíčských baseballistů by měl být velký počet nadhazovačů.

První čtvrtfinálový zápas play off odehrají Nuclears na domácím hřišti Na Hvězdě 18. srpna ve 14.00 hodin.

Soupiska Nuclears: M. Cejpek, I. Hamža, Z. Kutílek, J. Libiak, J. Netolička, M. Pantůček, M. Pruša, J. Urbánek, M. Žiška, J. Gregor, P. Jozek, L. Lazar, P. Makovický, J. Novotný, K. Pejchal, P. Toman, J. Veselý ml. Trenér: Brian Patrick Smith.

JOSEF JAKOUBEK