Závod je součástí seriálu Moravský pohár, který už 15. rokem porovnává zručnost lodních modelářů. V některých kategoriích se soutěží v rychlosti modelů, takže k dobru přijdou faktory jako postřeh a pevné nervy, v jiných, jako je slalomová trať F4, dopomůže k úspěchu přesné řízení a dobrý zrak. Velká část modelů je neřízená, takže se soutěží v tom, kdo dokáže model nasměřovat k co nejpřímější jízdě, a najdou se i modely sice dálkově řízené, ale bezmotorové, tedy plachetnice.

Třebíčští modeláři zahájili sezonu.
VIDEO: Modeláři zahájili sezonu. Přijeli i Pat a Mat

Modeláři z RC klubu SIG-N.A.L. Třebíč závodili ve většině výše uvedených disciplín a nevedli si vůbec špatně. Celková bilance je tři zlaté, dvě stříbrné a jeden bronzový pohár. V kategorii rychlostních modelů získal Jan László mezi žáky dvě první místa a mezi seniory se umístil Vladislav Větrovec na druhém místě. V přesnosti zvítězil Větrovec a László si odvezl pohár za třetí místo. V kategorii neřízených modelů bodovala Sabina Lászlová druhým místem.

„Pokud si chcete udělat představu o tom, jak taková soutěž vypadá, vypravte se na Kuchyňku ve dnech 2. - 3. září, kde bude probíhat další ze závodů seriálu, a budete tak moci vidět nespočet soutěžních modelů na vlastní oči,“ vzkazuje Jan Dvořák z z RC klubu SIG-N.A.L. Třebíč.

Celkem 16 družstev z celé republiky a Slovenska zavítalo na 35. ročník tradičního turnaje přípravek.
OBRAZEM: Organizátoři chtějí v Okříškách i družstva z dalších evropských zemí