Nejvíce si kolébavou chůzi mimochodníka užila sama nevěsta, která od malička měla velbloudy ráda. Drabaře nechal na svatbu přivézt bratr nevěsty, který o její zálibě věděl.

Velbloud je z velbloudí farmy u Chýnova. Majitelka farmy si chov velbloudů zřídila po návštěvě Austrálie, kde si dvouhrbá zvířata velmi oblíbila a na své farmě jich má nyní již 13. Někteří velbloudi jsou vhodní pro rekreační jízdy a na pozvání s jedním z nich objíždí i svatby.

„Každý si jízdu na velbloudovi vyzkoušel, samozřejmě i já a dokonce moje osmdesátiletá sestra. I děti zjistily, že takováto jízda je mnohem zábavnější, než na odrážedle nebo koloběžce,“ svěřil se dedeček nevěsty Rostislav Novák.

Hasičky z Komárovic na Mistrovství ČR profesionálních a dobrovolných hasičů v požárním sportu.
Hasičky z Komárovic pokořily národní rekord v požárním útoku

Svezení ho inspirovalo k úvahám nad výhodami masového používání velbloudů jako dopravního prostředku budoucnosti. „Pořizovací cena je srovnatelná s pořízením nového vozu, nemusíte vlastnit řidičský průkaz. Životnost je poměrně dlouhá, neboť zvíře netrpí korozí. Výhodou je i skutečnost, že se zajetým velbloudem nemusíte každé dva roky na STK. Jenom garáž musíte mít vyšší, ale zato stačí poměrně úzká,“ vtipkuje Rostislav Novák.