„Těmito aktivitami chceme konkurovat předváděcím akcím tak, aby na ně nemuseli naši senioři a osoby ZTP jezdit. Vyplňujeme tím také výraznou díru na trhu s nabídku volnočasových akcí a výletů speciálně pro seniory a ZTP, díky které mimo jiné jezdí na předváděcí akce stále mnoho a mnoho lidí," popsal za spolek Hurá na Výlet! Lukáš Roztočil.

Výlety už nějakou dobu fungují v sousedním Pardubickém kraji. Teď spolek Hurá na výlet! rozšiřuje svou působnost i na Vysočinu. Na výlety se mohou hlásit i lidé z Třebíčska. „První výlet bude 2. července z Třebíče do Chrudimi," hlásí třebíčský koordinátor Jaroslav Kratochvíl. Senioři jsou podle něj po zkušenostech s takzvanými šmejdy k novým nabídkám obezřetní. „Lidé na nabídku neskočí jako na naviják. Mají nedůvěru. Důvěru získají, až když jim výlet doporučí nějaká autorita," řekl.

Výlety zahrnují zdravotnický dohled, osobní asistenci, průvodce, obědy, vstupy i živý hudební doprovod. To vše pro seniory starší 65 let a osoby ZTP za cenu 100 korun. „Nízká cena výletu je jediná možnost, jak lze šmejdům a jejich předváděcím akcím na trhu konkurovat," míní Kratochvíl. Výlety spolek financuje z dotací a sponzorských darů.

Více o výletech najdete na www.huranavylet.info.