TŘEBÍČ – TŘEBOŇ 8:9


Třebíčští naskočili do utkání proti poslednímu týmu tabulky z Třeboně, který je známý svou tvrdou hrou. Snipeři dostali do zápasu nové taktické pokyny, které měly jejich hru oživit.


Jak se ale od začátku střetnutí ukázalo, ne všichni hráči se dokázali adaptovat na nový herní styl.
„Chtěli jsme se co nejdříve dostat z herní krize, ale bohužel se projevila neschopnost některých hráčů praktikovat i ty nejzákladnější taktické pokyny,“ zlobil se třebíčský kouč Petr Klimeš mladší.


V sedmé minutě toho využili Jihočeši, kteří se po nečekané střele ujali vedení.Netrvalo však dlouho a Dlahač po vysunutí třebíčské obrany vyrovnal.
Do konce první třetiny se skóre měnilo ještě dvakrát a to na obou stranách, když se za Snipery trefil Jakub. Po první třetině tak byl stav nerozhodný 2:2.
Druhé dějství bylo plné nepřesností a individuálních chyb na obou stranách.


Postupně se trefili Janíček a Jakub. Poté využil přesilovku dalekonosnou střelou Rašeta.Skóre druhé třetiny pak za Třebíč završil Pazderník. Po druhé třetině tak Snipeři vedli o jednu branku 6:5.


Ve třetí části Snipeři zbytečnými fauly nabídli soupeři dvě přesilovky, a z obou inkasovali.


Navíc obdrželi branku i ve vlastní přesilové hře. Celou třetinu Třebíčští tahali za kratší konec provazu a pouze korigovali skóre góly Pazderníka a Petra Štěpánka.


Přesto Třeboň dotáhla zápas do vítězného konce.


„Hráli jsme špatně v oslabení i v přesilovce. Potom není možné vyhrát. V tomto utkání jsme si bohužel body prostě nezasloužili,“ uznává třebíčský lodivod.

Branky a nahrávky: 10. Dlabač (Forman), 15. Jakub (Málek), 21. Janíček (Rašeta), 27. Rašeta, 28. Jakub (Rašeta), 30. Pazderník (Jakub), 34. Pazderník (Janíček), 45. Štěpánek Petr (Pavel Štěpánek). Třetiny: 2:2, 4:3, 2:4

ČESKÉ BUDĚJOVICE – TŘEBÍČ 6:7


Snipeři od začátku plnili pokyny trenéra a to bylo na výkonu znát.


„Hráči po důrazné domluvě, snad pochopili, že hrát se musí s nasazením a taktickou disciplinou. Místy se již projevovaly změny herního systému a můžeme se jen těšit na čas, kdy toto zvládne celý tým a po celý zápas,“ mne si ruce spokojenější lodivod.


Třebíčští v první třetině z velkého tlaku vytěžili pouze jednu branku, a to, když v desáté minutě skóroval Jakub.


Do druhé části nastoupili Budějovičtí s větším odhodláním a vysunutým napadáním rozehrávky soupeře. Těm se však dařilo napadající útočníky přehrávat, a tak Třebíč v úvodních dvou minutách dvakrát skórovala.


Nejdříve se skóroval Jakub a poté na střelecké úspěchy navázal Pazderník, když překvapil budějovického gólmana střelou zpoza branky.
Snipeři jakoby se nechali ukolébat tříbrankovým náskokem a polevili. To se však vzápětí ukázalo, kdy opět inkasovali ve vlastní přesilovce.


„Mínusem utkání byli zase ty přesilovky. Pokud nedáme gól, pořádně nevystřelíme a dvakrát inkasujeme, tak to není dobře zahraná přesilovky,“ má jasno třebíčský kouč.


To Jihočechy nabudilo, začali hrát a povzbuzováni vlastním publikem vsítili kontaktní gól.


Těsně před koncem třetiny však opět Snipery uklidnil tvrdou střelou do šibenice obránce Rašeta.


Na začátku třetí periody Třebíčští inkasovali gól v oslabení. Na ten však během jedné minuty dokázali dvakrát odpovědět, když se trefili Jakub a Pavel Štěpanek.


Když už se zdálo, že při tříbrankovém náskoku Třebíčanů osm minut před koncem je rozohdunuto, tak Budějovičtí třemi góly v rozmezí čtyř minut vyrovnali.


„Zbytečně jsme si to sami zkomplikovali. Máme problém udržet koncentraci ve chvíli, kdy vedeme o více branek. Místo abychom soupeře srazili do kolen, tak ho dostaneme do hry chybami,“ posteskl si třebíčský trenér.


Nakonec se Třebíčští minutu a půl před koncem dočkali, když při přečíslení tři na dva rozhodl Janíček. V závěru Jihočechům nepomohlo ani odvolání gólmana.

Branky a nahrávky: 10. Jakub (Nevrzal), 16. Jakub (Pavel Štěpánek), 17. Pazderník (Forman), 29. Rašeta (Pavel Štěpánek), 38. Jakub (Pavel Štěpánek), 39. Pavel Štěpánek (Nevrzal), 44. Janíček (Pazderník). Třetiny: 0:1, 2:3, 4:3.

Ostatní výsledky 15. a 16. kola:


Spartak Pelhřimov B - TJ Spartak Soběslav 9:4, SK Rakeťáci Bechyně - FBC České Budějovice 4:6, Hippos Žďár nad Sázavou - FBC Český Krumlov 5:4, FK Prague International Třeboň - TJ OA Třebíč B 5:5, TJ Spartak Soběslav - Dukla Rangers Tábor 3:8, SK SVP Trojan Jihlava - SK Rakeťáci Bechyně 5:3, Hippos Žďár nad Sázavou B - SK JeMoBu 5:5, Dukla Rangers Tábor - FBC Český Krumlov 4:8, TJ OA Třebíč B - SK Trojan Jihlava 5:3, SK JeMoBu - Spartak Pelhřimov B 4:8.

TOMÁŠ FORMAN