„Během noci napadlo kolem pěti centimetrů nového vlhkého sněhu. Sjízdnost udržovalo 58 sypačů a 39 radlic. Většina radlic byla nasazena na Žďársku, kde silný vítr vytvářel sněhové jazyky," řekl Tomáš Krejčí z dispečinku krajských silničářů. Sněžení ustalo v celém kraji kolem 02:00, ráno hlásí silničáři sněhové přeháňky zatím jen na Pelhřimovsku.

Stále jsou neprůjezdné pouze úseky několika silnic třetí třídy na Havlíčkobrodsku. Stromy spadly vlivem silného větru už v noci na středu a zatarasily části silnic mezi Čachotínem a Rozsochatcem, Krucemburkem a Košínovem a mezi obcemi Vojnův Městec a Košínov. Dnes v noci k nim přibyl úsek mezi obcemi Tis a Kožlí. Silničáři společně s hasiči stromy odstraňují.

Teploty se v kraji pohybují od nuly do mínus dvou stupňů. Je zataženo, vane slabý, na Žďársku silný vítr. Podle meteorologů bude během dne na Vysočině zataženo až oblačno, na většině území se vyskytne občasné sněžení. Postupně v nejnižších polohách kraje budou i srážky smíšené, lokálně mohou být vydatnější. Ojediněle se mohou objevit bouřky. Během odpoledne a k večeru budou srážky ubývat. Nejvyšší odpolední teploty dosáhnou jednoho až pěti stupňů. Čerstvý západní až severozápadní vítr dosáhne v nárazech rychlosti až 55 kilometrů v hodině.