„Jednotka provedla vytažení osobního automobilu, které sjelo na zasněžené komunikaci do příkopu," popsal operační důstojník Hasičského záchranného sboru Kraje Vysočina Tomáš Pešl.

Další podobná nehoda se stala o hodinu později u Hrotovic. Ani v tomto případě se naštěstí nikdo nezranil.

Silničáři mají plné ruce práce. „Žádné větší komplikace mi hlášeny nebyly, ale nenudíme se," poznamenal vedoucí třebíčského cestmistrovství Krajské správy a údržby silnic Vysočiny František Šeda.

Do terénu vysílal veškerou techniku s radlicemi, včetně traktorů. „Zaznamenal jsem pouze jedno hlášení o nesjízdnosti, a to v úseku Římov – Čáslavice. Na místě pomohl řidič našeho sypače, který má tuto lokalitu na starosti," dodal František Šeda.

Sníh padal vydatně a situaci na silnicích komplikoval místy i silný vítr. „V některých úsecích se sfukuje sníh z polí a tvoří se jazyky," varoval vedoucí třebíčských cestářů.

Upozornění pro řidiče vydali také policisté. „Doporučujeme všem, aby přizpůsobili rychlost jízdy stavu a povaze vozovky, věnovali se plně řízení a dodržovali bezpečnou vzdálenost mezi vozidly. Je také důležité, aby dbali zvýšené opatrnosti, byli trpěliví a ohleduplní," řekl mluvčí Policie ČR Tomáš Procházka.

Na tísňovou linku přijali policisté z celé Vysočiny jen během středečního rána dvanáct oznámení od řidičů, kteří si stěžovali na sjízdnost komunikací. Během toho došlo v kraji k osmnácti dopravním nehodám, při kterých se tři lidé zranili.