Tím spíš, že dopravní značení uzavírky a objízdné trasy bylo ještě ve středu nedostatečné. „Jezdím do Vladislavi na brigádu a v Třebíči jsme si vůbec nevšimli, že by na cestě nějaká uzavírka měla být," poznamenala Nikola Voborná.

Zmatených řidičů byla celá řada. Cestovat z Třebíče k Náměšti nad Oslavou bylo ve středu jen pro otrlé.

Ti, kteří se vydali z Třebíče, se o nenadálé uzavírce poprvé, a to ještě ne přímo, dozvěděli až u křižovatky na Hostákov. Na hlavní silnici tam sice mohli zpozorovat ceduli o tom, že vjíždějí do slepé ulice, jak daleko ale budou moci ještě jet, však nepoznali.

Ti, kteří se neotočili hned na křižovatce na Hostákov, směřovali dál k Vladislavi a až několik desítek metrů před železničním přejezdem je měly zastavit zákazové značky. Někteří je ignorovali a úsekem, kde hrozilo nebezpečí pádu kamenů, projížděli. „Jezdí jich tady hodně. Je to zvláštní. Ale už jsem zahlédla policisty, kteří je asi budou usměrňovat," dodala Nikola Voborná.

Objet uzavřený úsek přes Hostákov navíc nešlo. Tamní vedlejší silnici totiž začali podle dřívějších plánů opravovat cestáři. S pracemi mají skončit až v závěru příštího týdne.

Klidněji nebylo ani na druhé straně uzavírky. Řidiči přijíždějící do Vladislavi od Náměště totiž nemohli do poslední chvíle tušit, že obvyklou cestou se do Třebíče nedostanou. Značky je na uzavírku upozornily opět až těsně před skálou.

Ani po otočení si však jistější ve správném směru jízdy být nemohli. První oranžová šipka, značící objízdnou trasu, totiž stála ve Vladislavi u další křižovatky směrem na Hostákov. Tam se sice dostat dalo, cesta až do Třebíče tam ale kvůli opravě komunikace nevedla.

„Víme, že stav dopravního značení je nedostatečný a firma, která za to zodpovídá, už nám zaslala návrh opatření, která to mají v nejbližších hodinách zlepšit," řekl ve středu odpoledne vedoucí odboru dopravy v Třebíči Aleš Kratina.

Doplněné značky už snad řidiče navedou na správnou objízdnou trasu, která vede obousměrně přes Číměř.