Kriminalistům se ještě v sobotu podařilo podezřelé vozidlo tovární značky Jeep vypátrat. „A také ustanovit jeho řidiče. Jedná se o třiapadesátiletého muže ze Žďárska," oznámila policistka Dana Čírtková. Policisté u muže nařídili lékařské vyšetření spojené s odběrem krve a zadrželi mu řidičský průkaz. „Podezřelý je ze spáchání přečinu usmrcení z nedbalosti a přečinu neposkytnutí pomoci řidiče dopravního prostředku. V případě prokázání viny mu hrozí trest odnětí svobody až na pět let," upozornila Čírtková s tím, že další okolnosti tragické dopravní nehody jsou předmětem policejního šetření.

Třiapadesátiletý muž srazil důchodkyni v Brodské ulici v blízkosti přechodu pro chodce. Nehoda se stala v sobotu krátce před sedmou hodinou ráno. Policisté okamžitě po přijetí oznámení začali po vozidle a jeho řidiči pátrat. „Na místě tragické dopravní nehody jsme zajistili upotřebitelné stopy, místo důkladně ohledali a vyslechli svědky, kteří mohli poskytnout jakékoliv informace k průběhu dopravní nehody a k vozidlu, které mělo na nehodě podíl," připomněla sled událostí policistka Dana Čírtková. Na místo vyjel kompletní výjezd služby kriminální policie a vyšetřování z územního odboru Žďár nad Sázavou. Kriminalisté vyhodnotili záběry z kamer městského kamerového systému s cílem co nejdříve najít auto a řidiče, který seděl za volantem. To se jim velice rychle podařilo.

Tento týden je z pohledu obětí dopravních nehod jedním z nejtragičtějších v regionu. Na Vysočině zemřelo od pondělí při haváriích už sedm lidí. Nejfatálnější nehoda se stala ve středu na Třebíčsku, kdy po střetu dvou aut zahynuly tři osoby. Od začátku roku zemřelo na Vysočině při nehodách 27 lidí.