ŘIŠUTY - PELHŘIMOV 7:5

Pelhřimov přijel k prvnímu soutěžnímu utkání značně oslaben. „Přijeli jsme s jedním brankářem a třinácti hráči do pole. V utkání bylo hodně vyloučených, a pokud nemáte k dispozici celé tři pětky, tak ten tým nemá takovou sílu na obrat," povzdechl kouč Pelhřimova Janás nad absencemi v kádru.

Jeho svěřenci šli v úvodu utkání do vedení, ale ještě do konce první dvacetiminutovky domácí stav utkání otočili. Branka do šatny pelhřimovské hokejisty nepoložila. Byli to oni, kdo vtrhli aktivně do druhé třetiny. Nejprve Plachý, poté Bezděk a stav utkání byl opět příznivý pro hostující celek.

Od poloviny utkání však hostům začaly docházet síly a domácí začali trestat chyby. Deset minut před konce již vedli tříbrankovým rozdílem. Čtyřicet vteřin před závěrečnou sirénou však domácím fanouškům zatrnulo, když Votápek vstřelil pátou pelhřimovskou branku a snížil na rozdíl jediné branky.

V pokračujícím powerplay však Kos trefil prázdnou pelhřimovskou branku a rozhodl o první výhře Řišut v sezoně. „Škoda nevyužité šance při závěrečné powerplay, mohli jsme si dnes odvézt minimálně bod. Hráče bych přesto pochválil. Ve třinácti lidech bojovali a odjezdili celých šedesát minut," zhodnotil utkání Janás.

Branky a nahrávky: 14. Kos, 20. Brém (Šroubek, Vodička), 31. Kraus (Bílek, Vodička), 33. Landa (Tomáš, Vyšín), 37. Krpata (Vodička), 47. Krpata (Sedláček), 60. Kos (Kraus.) - 8. Bezděk (Kasalý, Votápek), 21. Plachý (Votápek, Adam), 24. Bezděk (Kasalý), 51. Bezděk, 60. Votápek. Vyloučení: 8:9 + Třetina (PEL) 10 min., navíc v 53. minutě TS domácí neproměněno, Využití: 2:2, V oslabení: 1:0, Diváci: 182. Třetiny: 2:1, 3:2, 2:2. Pelhřimov: Čekal - Jelínek, Adam, Šidák, Kasalý Kubát, Třetina, Hadrava Marek Votápek, Plachý, Kopic Svoboda, Bezděk, Hadrava Martin

KOLÍN - ŽĎÁR 5:2

Plameny se s Kolínem utkaly již před týdnem, kdy v generálce zvítězil oslabený tým z Vysočiny. Žďárští hokejisté si tak ověřili, že se mohou měřit i s favority II. ligy. Do utkání vstoupili aktivně, ale jedinou branku v první třetině zaznamenali hosté. „První třetinu jsme, myslím, nehráli špatně. Měli jsme tam tři nebo čtyři vyložené gólovky, ale nedali jsme gól," litoval po utkání zahozených šancí hostující trenér Sobotka.

V druhé dvacetiminutovce však začali žďárští hokejisté chybovat, a to se jim proti zkušenému soupeři vymstilo. V rozmezí pěti minut se domácí trefili třikrát a utkání rozhodli.

„Udělali jsme individuální chyby a soupeř rozhodl. Navíc s týmem jako Kolín, se takový vývoj zápasu těžko otáčí," uznal kvality soupeře Sobotka. Hosté však nesklopili hlavu a snažili se utkání alespoň zdramatizovat. Dvěma přesnými zásahy snížil na dvoubrankový rozdíl Aleš Padělek. Nikdo z jeho spoluhráčů se k němu bohužel nepřidal, a tak hostující Veselý střelou do prázdné branky uzavřel konečné skóre na 5:2.

„I přestože jsme prohrávali o čtyři branky, tak to kluci nezabalili. Šancí jsme měli dost, ale bohužel jsme proměnili jen dvě, z toho si musíme vzít ponaučení do příštího zápasu s Budějovicemi," vyhlíží Sobotka derby, které se v sobotu uskuteční na žďárském stadionu.

Branky a nahrávky: 8. Malý (Pýcha), 28. Zumr (Malý, Skokan), 29. Jankovský (Frolík, Šafránek), 33. Šifta (Malý), 60. Veselý - 34. Padělek (Kunstmüller, Staněk), 50. Padělek (Smejkal). Rozhodčí: Luczkow Špringl ml., Svatopluk Vyloučení: 5:4 Využití: 0:1 V oslabení: 1:0. Diváci: 610. Třetiny: 1:0, 3:1, 1:1. Žďár nad Sázavou: Sláma - Staněk, Vítek, Pleva, Jícha, Smejkal, Kolda, Doležal, Padělek, Kunstmüller, Plachý, Man, Dítě, Kaňka, Kotlík, Vítek, Říha, Zídek, Gregar.

BÍLINA - MOR.BUDĚJOVICE 5:2

Bílina se dokázala prosadit dvakrát v úvodu. Od té doby se soustředila především na defenzivu a hrozila z rychlých protiútoků. Sršni do svého soupeře bodali, ale zbrklost v koncovce je srážela na zem. Tak by se dal shrnout první soutěžní zápas Moravských Budějovic. „Byl to pro nás nešťastný zápas. Rychlé branky domácích rozhodly. My jsme pak nedokázali dát branku na 2:2, to rozhodlo," poukázal Cakl na průběh druhé třetiny, kdy Moravské Budějovice přestřílely domácí celek v poměru 20:3!

V poslední dvacetiminutovce navíc Bílina přidala další dvě branky a pečetila vítězství nad Moravskými Budějovicemi.

Branky a nahrávky: 4. Bittner (Zdeněk), 7. Böhm (Bittner, Procházka), 30. Böhm (Zdeněk, Machač), 52. Procházka, 54. Böhm (Procházka, Zdeněk) - 26. Vlašín (Horký), 54. Gottlieb (Matějka). Třetiny: 2:0, 1:1, 2:1. Moravské Budějovice: Dusík - Sechovec, Jakeš, Sobotka, Randa, Peroutka, Forman, Kesner, Pelikán, Telész, Matějka, Vantuch, Lupáč, Trojan, Gottlieb, Vlašín, Dostál, Horký.

Ostatní výsledky 1. kola skupiny Západ: Klatovy - Klášterec n. O. 2:3 (0:1, 0:1, 2:1), Jablonec n. Nisou - Nymburk 4:5 (3:2, 1:3, 0:0), Trutnov - Kobra Praha 2:6 (0:4, 2:0, 0:2), Děčín - Tábor 3:4 sn (2:1, 1:1, 0:1 0:0), Jindřichův Hradec - Vrchlabí 1:2 sn (0:0, 0:0, 1:1 0:0).

LUKÁŠ ZELENÝ