Ten už zastupitelé loni odsouhlasili, nyní přišel na přetřes znovu, protože už je po auditu, který stanovil cenu 24 procent, které město ve společnosti má. Auditorská firma, vybraná v řádné soutěži, určila cenu obvyklou ve výši 3,088 milionu korun.

S tím ovšem momentálně nesouhlasí lékaři, kteří mají jako podílníci předkupní právo a v objektu ordinují. Cena je podle auditu stanovená k 1. listopadu 2011.

Doktoři ale říkají, že mají k poslednímu listopadu loňského roku zpracovaný posudek od stavební firmy, která jim sdělila, že je potřeba udělat rekonstrukci topení a spočítala, že to bude stát bezmála milion korun.

Podle jednatele společnosti Poliklinika s.r.o., internisty Josefa Salače by bylo dobré tuto nákladnou rekonstrukci započítat do ceny, za kterou chce město podíl doktorům prodat.

V rozsáhlé diskuzi, která se k bodu v jednacím sále zastupitelstva rozproudila, zazněla taky informace o tom, kolik lékaři platí nájemné.

„Znalec mi řekl, že je dlouhodobě nižší, než v jiných srovnatelných městech a objektech. Jinde se platí 200 až 250 korun za metr plochy, v Budějovicích je to 168 korun,“ zmínil vedoucí finančního odboru budějovické radnice Bohumil Horník.

Definitivní prodej a stanovení ceny podílu nakonec zastupitelé přece jen odložili. Počkají na nový odhad ceny, jeho vypracování zaplatí lékaři. Do pololetí by mělo být jasněji.