Návštěva začne ve středu v dopoledních hodinách v jihlavském sídle Kraje Vysočina, kde se Miloš Zeman setká s hejtmanem Jiřím Běhounkem, krajskými zastupiteli a se zástupci příspěvkových organizací Kraje Vysočina v oblasti zemědělství.

„Poté pan prezident odjede na slavnostní otevření včelí naučné stezky ve Smrčné. A na závěr prvního dne navštíví Třešť, setká se s vedením města a s občany," popsala Ivana Šteklová, vedoucí sekretariátu hejtmana Kraje Vysočina.

V Třešti bude prezident s občany diskutovat v zámeckém parku od 16.25. „Doprovodný program pro zájemce však začíná už o půl hodiny dříve. Zámecký park jsme vybrali proto, že jde o místo, které není v těsné blízkosti frekventované silnice. Proto akce není na náměstí," poznamenal starosta Třeště Vladislav Hynk.

Kromě toho se Zeman v zámeckém parku setká i s třešťskými zastupiteli. Do města má namířeno také prezidentova manželka Ivana, ta má během třídenní návštěvy dorazit do třešťské oděvní firmy Vývoj.

O den později, ve čtvrtek 29. června, prezident zavítá do Jaderné elektrárny v Dukovanech, kde se setká s jejím vedením. Odpoledne ho v Humpolci uvítá vedení města a občané. „Setkání s lidmi je naplánováno v 16.45 na humpoleckém Horním náměstí," upřesnil starosta města Jiří Kučera.

Během posledního dne své náštěvy, tedy v pátek 30. června, pojede prezidentská kolona do Vesnice Vysočiny letošního roku do Heřmanova na Žďársku, kde Zemana přijme vedení obce. Poté tam bude hlava státu diskutovat s občany.

„Návštěvu ukončí tisková konference na vybraném místě na Žďársku. Poté prezident pojede na svou chalupu v Novém Veselí. Zde se zdrží tři až pět dní a zbytek své čtrnáctidenní dovolené stráví v Lánech," dodal mluvčí prezidenta Jiří Ovčáček.

Časový harmonogram Zemanovy návštěvy se podle Ivany Šteklové může ještě měnit.