Návštěvníky čeká přehlídka odborných dovedností žáků všech oborů školy a studentů z různých krajů republiky, Slovenska i Polska, kterých se do města sjede kolem stovky.

„Junior show je prezentací šikovnosti, fantazie, umu a v neposlední řadě i fyzické zdatnosti soutěžících. Pro návštěvníky máme připravenu módní a kadeřnickou show, ukázky stolování, flambování palačinek, míchání nápojů k vidění i k ochutnání budou cukrářské výrobky a hlavně soutěž Junior carving cup ve vyřezávání z ovoce a zeleniny,“ informovala Pavlína Jourová z Hotelové školy.

„Hlavní soutěž je rozdělena do čtyř kategorií, jejím tématem se pro letošní ročník staly květinové kompozice,“ upřesnila Jourová.


Ale ani ostatní obory nepřijdou zkrátka. Připravena je soutěž tříčlenných družstev ve štafetovém běhu s vínem. O medaile budou bojovat i žáci oboru prodavač a obchodník v celostátní soutěži Junior present v dárkovém balení. Vítěze jednotlivých kategorií čekají drobné odměny a samozřejmě medaile.

Absolutní vítěz obdrží roční předplatné časopisu Gastro a odnese si putovní pohár. Slavnostní zahájení 10. ročníku proběhne v Kongresovém centru ve čtvrtek v 10 hodin.