Třebíčské posilovny a fitness centra si mohou mnout ruce: stejně jako každý rok, i letos se u nich od Nového roku dveře netrhnou.


„Rozdíl je vidět od pohledu. Po Novém roce tady máme vždycky hodně velkou návštěvnost,“ potvrzuje Hanka, barmanka z borovinského fitness centra Bílý králík.


„To ale trvá vždycky jen tak do března, a pak tu zbudou už jenom stálí zákazníci. Další nával je pak před letní sezónou. Ono se to vždycky promíchá: noví lidé začnou chodit do posilovny, aby shodili nějaká kila. Začne je to bavit, a tak se stanou pravidelnými návštěvníky, ti starší zase naopak přestanou,“ popisuje.


Stejně jako v módě a v umění, i v péči o tělo se střídají trendy. „V poslední době je hodně oblíbený spinning,“ říká Hanka. Tento relativně mladý sport využívá ukotvené jízdní kolo – spinner, hudbu a školeného instruktora.


„Jedl jsem během vánočních prázdnin hodně cukroví a mastných jídel, a tak mě svědomí dokopalo sem zajít,“ směje se Michal, občasný zákazník posilovny. „Nechodím cvičit pravidelně, protože nemám moc času a někdy se mi prostě nechce.“


Artur, který chodí zlepšovat svou fyzičku třikrát týdně, si naproti tomu myslí, že posilování je skvělý relax: „Fitko je skvělé místo k odbourávání stresu,“ říká. „Je škoda, že si někdo dá předsevzetí do nového roku a nakonec tam jde jen pětkrát. Pokud chcete vypadat dobře, musíte opravdu tvrdě a hlavně správně trénovat. Někteří lidé se totiž nezeptají, cvičí špatně, a pak se diví, že mají jen malé, anebo vůbec žádné výsledky. Často je to skutečně komická podívaná,“ končí rozhovor a na úplný závěr dává malou radu: „Hlavně se nesnažte být lamači rekordů hned napoprvé.“

RADEK BLAŽEK