„Zázemí odpovídající moderní přednemocniční péči bude přínosem pro zaměstnance i pro obyvatele jižní části Vysočiny," řekl při otevření stanice hejtman Jiří Běhounek.

Přednemocniční neodkladnou péči poskytuje výjezdová skupina rychlé lékařské pomoci ve složení lékař, záchranář a řidič. Tento typ výjezdové skupiny poskytuje péči samostatně, nebo ve spolupráci s leteckou zdravotnickou záchrannou službou. Díky umístění objektu v blízkosti obchvatu města se pomoc k pacientům dostane rychleji.

Provozní budova je jednopodlažní. Její součástí jsou místnosti pro posádku, šatny, provozní prostory a garáže pro dvě zásahová vozidla. Původní prostory v budově polikliniky byly pro provoz záchranné služby nevyhovující. „Zázemí pro zdravotníky ve druhém patře budovy a zásahové vozy zaparkované v těsných plechových garážích areálu, to byl stav pro provoz nejen nepraktický, ale i prodlužující dobu výjezdu k pacientům," podotkla ředitelka krajských záchranářů Vladislava Filová. Nová základna Zdravotnické záchranné služby Kraje Vysočina se teď staví ještě v Habrech na Havlíčkobrodsku. Její otevření se plánuje přibližně na polovinu příštího roku. Neodkladnou zdravotní péči v kraji nyní nepřetržitě zajišťuje 28 profesionálních výjezdových skupin záchranářů rozmístěných na 20 výjezdových základnách.