Přestože sezona nedávno skončila, chystají se v Polici již na tu další. Pokračují v postupné opravě zámku a připravují řadu novinek, které pomohou nejen s propagací zámku, ale i celé obce. „Tento týden začínají práce na zámecké terase, kde dojde ke statickému zajištění a odvodnění. Celkem tyto práce spolknou čtyři sta padesát tisíc korun," popsal pokračující rekonstrukci zámku starosta. Letos se obci podařilo získat od ministerstva kultury 400 tisíc korun.

V Polici také pracují na lepší propagaci nejen své památky. Od září je polický zámek na portálu Turistického deníku. Návštěvníci si tak mohou kupovat takzvané turistické vizitky a lepit si je do svých deníků. Důležitou složkou propagace každé obce jsou její webové stránky. Přestože Police s těmi svými současnými v minulosti několikrát uspěla v soutěži Zlatý erb, chystají místní od příštího měsíce spustit jejich novou podobu. „V současné době se připravují. Od října budou ve zkušebním provozu. K nalezení budou i nadále na adrese www.obec-police.cz. Samozřejmě zde bude propagace a informace o zámku v samostatném odkazu. Nový web je částečně financován z Fondu Vysočiny a budou zde i nové věci jako virtuální prohlídky, kalendář akcí a textový překladač pro naši partnerskou obec a přátele z Maďarska," vyjmenoval novinky starosta.

Virtuální procházka

Velkým lákadlem bude jistě právě nová virtuální prohlídka obce. „Virtuální prohlídka je součástí nových webových stránek. Obsahuje dvanáct snímků, jak ze zámku, tak i z obce. Návštěvníci, rodáci, chalupáři a naši občané mohou ukázat svým známých místa, která navštívili a kde trávili dovolenou. V prezentaci je i zámecká obřadní síň, kde je možné si objednat svatební obřad," popsal novinku starosta. Virtuální prohlídka stála sedmnáct tisíc korun.

Ani to není poslední věc, kterou se mohou Poličtí pochlubit. Prezentovat svoji obec chtějí také skrze dokumentární film, který v těchto dnech vzniká. „Film se připravuje již půl roku a natáčení bude ještě pokračovat do konce letošního roku. Důvodem je zachycení Štědrovečerního průvodu ovcí po obci. Tato tradice je v Polici již 300 let a musí být i na novém dokumentu. Všechny záběry za celý letošní rok i ty archivní budou zpracovány a celý asi pětačtyřicetiminutový film bude ke zhlédnutí při příležitosti rodáckého sjezdu, který se uskuteční 27. 29. června 2014," sdělil starosta Karel Janoušek.