Lídrem kandidátky je pětadvacetiletý pirát Roman Pašek. Pracuje jako programátor analytik. TOP 09 bude na druhém místě kandidátky zatupovat sedmatřicetiletý manažer logistiky Zdeněk Jakšík.

Tématem, se kterým jdou obě strany do voleb, je mimo jiné referendum o třebíčském obchvatu. Chtějí prosadit, aby se na rozhodnutích o důležitých tématech mohli podílet lidé, nejen politici.

„Náš hlavní programový bod je otevřená radnice. Budeme se snažit cílit na transparentnost radnice,“ řekl Roman Pašek.
Koalice jde do voleb pod názvem „Společně otevřeme Třebíč“. I tím chce vyjádřit, že hodlá spolupracovat s obyvateli města. Z rozpočtu města Třebíče navrhuje koalice vyčlenit část, o jejímž využití budou moci rozhodnout sami občané. Radnice by podle programu koalice měla mít transparentně vedené účty a účetnictví, registr lobbistických kontaktů a systém zveřejňování audiovizuálních záznamů a zápisů ze všech jednání.

Andrej Babiš
Z Vysočiny znělo převážně ano pro účast ČSSD ve vládě

„Do koalice s Piráty jsme šli především proto, že mají neotřelé nápady Cítíme, že město potřebuje v mnoha oblastech oživit,“ poznamenal Zdeněk Jakšík.

Koaliční partneři se shodli i na podpoře společného kandidáta v senátních volbách na Třebíčsku. Je jím třebíčský advokát Michal Šalomoun.

Čelní místa kandidátky
1. Roman Pašek (Piráti)
2. Zdeněk Jakšík (TOP 09)
3. Stanislav Neuman (Piráti)
4. Jan Břížďala (Piráti)
5. Přemysl Císař (TOP 09)
6. Jiří Beranovský (Piráti)

Ilustrační foto
Komunisté vyšlou na Třebíčsku do boje o senátorské křeslo Marka Nevorala