Zahájení sezóny Sádeckého burčáku
Již v pátek 18. srpna začne opět po roce na Sádku burčáková sezóna, která bude pokračovat až do 28. října. Ke slavnostnímu zahájení sezóny bude hrát na terásce od 16 hodin k poslechu i tanci skupina Duo Muzik.

Třebenice fest 2017
Třetí ročník hudebního festivalu Třebenice fest se uskuteční v pátek 18. srpna na louce u fotbalového hřiště v Třebenicích (za nepříznivého počasí v kulturním domě). Jako každoročně si budou moci návštěvníci vychutnat porci selete, klobásy, dobré pivo a hlavně dobrou muziku.

Hudební program zahájí v 16 hodin krojovaná dechová kapela Horané, dále vystoupí legendární rockové kapely Puls a Matador, nebo například Arcus a A4. Vstupné zdarma.

Slavnosti tří kápí.
Slavnosti Tří kápí nabídnou hudbu, průvod či ohňostroj

Slavnosti tří kápí
Čtrnáctý ročník oslav zápisu třebíčských památek na prestižní seznam světového kulturního dědictví UNESCO začne v pátek 18. srpna na Podzámecké nivě v Třebíči. Slavnostní zahájení proběhne od 16 hodin bubenickou show. Následovat bude drezůra fríských koní, skupina Grál předvede scénický šerm a souboje, a od 18 do 24 hodin vystoupí v rámci první části koncertu pro tři kápě kapely Like-it, Chai Nýrsko, Miracles, Ella a AC/DC revival.

Program bude nabitý samozřejmě i v sobotu. Začne už v 10 hodin a obsahovat bude opět šermířské souboje, historickou hudbu, drezůru fírských koní, scénický šerm, divadelní soubor Ampulka a večer druhou část koncertu. Vystoupí kapely Babylon, Megaphone a Poetika. Od 21 hodin, jako slavnostní vyvrcholení oslav projde městem historický průvod a ve 21.30 rozsvítí oblohu ohňostroj. Poté za společnosti kapely Puls bude až do 24 hodin pokračovat koncert.

V neděli zahraje na nádvoří zámku dívčí trio Flash Band a to od 15 hodin. Vstupné na všechny dny festivalu je zdarma.

Vandrobraní 2017
Festival trampské hudby nesmí ani letos chybět u sokolovny ve Vladislavi nedaleko Třebíče. V pátek od 18 hodin vystoupí kapely Sakum Prdum, Přístav, Falešná Karta, Valchagenk, Hráč de El Pado a Láďa Langer. V sobotu se pak můžeme těšit na kapely Alibaba, Žalman a spol., Tomáš Kočko & orchestr, Luboš Hrdlička, Promězamě, Choroši, Antonín Jarůšek, Pavel Pokorný a Ivo Drbohlav, Adéla Jonášová, TE Band. Na festivalu bude připravena také ohňová show či břišní tance, pro děti výtvarný koutek a nejrůznější soutěže. Na výčepu točené pivo Heřman z místního pivovaru.

Vstupné v pátek v předprodeji i na místě 100 Kč. V sobotu 160 Kč v předprodeji a na místě 200 Kč. Na oba dva dny 200 Kč v předprodeji a 250 Kč na místě.

Ilustrační foto.
Chystá se past na rychlé řidiče, úsekové měření rychlosti

Indiánské tvoření u koz
Posezení u ohně, teepee, opékání hadů, výroba indiánských ozdob, malování a kozy. To vše čeká na děti i dospělé již tuto sobotu od 14 do 18 hodin v Poušově na kozím statku, nedaleko autokempu - cesta bude značena. (Pozor! Silnice od Kuchyňky je uzavřena, do Poušova se dostanete pouze z Boroviny!) Vstupné dobrovolné.