V pořadí již páté setkání (akce se totiž koná jednou za dva roky) se uskuteční ve dnech 6. a 7. června v Jaroměřicích nad Rokytnou. Ty mají, jak je všeobecně známo, ve znaku jelena. Z šedesáti měst a obcí, která jsou ve spolku tzv. Paroháčů, jich do Jaroměřic přijede patnáct. Dohromady to bude asi 170 lidí. Nebudou to pouze čelní představitelé radnic, ale také hudební, divadelní a taneční soubory, které ve svých vystoupeních nabídnou návštěvníkům to nejlepší ze své činnosti.

Program setkání parohatých měst, který je v režii Městského kulturního střediska, začne v pátek, kdy budou pro delegace otevřeny všechny významné památky, od 19.00 se pak uskuteční na zámku slavnostní večer, jehož součástí budou noční kostýmované prohlídky. V sobotu projde ulicemi města slavnostní průvod „paroháčů" a kulturní pořad zahájený zdravicemi bude slavnostně otevřen v 11.30. Na závěr programu v 18.00 zazpívá místní Chrámový pěvecký sbor pod vedením Ladislava Šabackého.

„Naposledy bylo setkání paroháčů v Doksech, jehož jsem se osobně zúčastnil, a letos jsme byli poctěni pořadatelstvím my v Jaroměřicích. Vše podstatné se odehraje na náměstí Komenského, kde budou zřízena dvě pódia jedno před školou a druhé na odpočinkové zóně Míčova domu. Program bude jistě velmi pestrý a zajímavý, takže si na své přijdou všichni návštěvníci zajímavé akce," zve do Jaroměřic starosta Jaroslav Soukup.