Osmičlennou kandidátku Národní demokracie vede do krajských voleb pětačtyřicetiletý živnostník z Budišova Zdeněk Sedláček.

V dalších pěti případech jsou kandidáti z Třebíčska na druhých místech. V koalici s názvem Změna pro Vysočinu má náš region v první desítce hned čtyři zastoupení. Dvojkou je třebíčský zastupitel Jaromír Barák, na pátém místě zdravotní sestra Blanka Kutinová, na osmém experimentální astrofyzik Rostislav Štork a desítku uzavírá programátor Zdeněk Charvát.

Dvojkou je také u komunistů poslanec Josef Zahradníček, Pavel Franěk u hnutí Ano a Josef Herbrych u lidovců. „Dvojkou na naší kandidátce je krajská radní Jana Fialová," uvedl třebíčský místostarosta Vladimír Malý (ČSSD). Sám je na devátém místě kandidátky.

Hned na sedmi volebních lístcích jsou kandidáti z Tře-bíčska na třetích místech. Koalice Okamurovy Svobody a přímé demokracie se Stranou práv občanů mají na třetím místě generálmajora ve výslužbě Hynka Blaška. Dělnická strana sociální spravedlnosti nominovala na třetí místo Ivetu Holasovou z Litovan. Patrioti ČR mají na třetím místě Kláru Otavovou ze Svatosla-vi. Svobodní na stejné místo dali moravskobudějovického zastupitele Petra Stejskala, Strana soukromníků ČR právníka Jiřího Tomka z Klučova a Starostové pro Vysočinu třebíčského místostarostu Pavla Pacala.

Podle abecedy

Třetí místo na kandidátce Starostů pro občany vyšlo na starostku Dolních Vilémovic Jitku Boučkovou. „Kandidátku máme sestavenou podle abecedy," vysvětlil lídr strany starosta Police Karel Janoušek, kterého systém poslal na dvanácté místo kandidátky. Ta obsahuje ještě celou řadu dalších starostů a starostek Třebíčska. První desítku například uzavírá Jan Havlena z Vladislavi.

Šesté místo na kandidátce s názvem Ne ilegální migraci peníze raději pro naše lidi má živnostník Jiří Novák z Třebíče. Stejnou pozici na kandidátce ODS zaujímá podnikatel a energetický specialista Jakub John, kterého na sedmé pozici následuje stomatolog Vladimír Černoch.

Sedmé místo na společné kandidátce zelených a TOP 09 má Jana Sepkhorstová a desáté místostarosta Třebíče Milan Zeibert. Sedmé a desáté místo má Třebíčsko také na kandidátce Úsvit s Blokem proti islamizaci. Zaujímají je Václav Lhotský a Pavel Janega. Devátý u Moravanů je Vladimír Vala.