ONLINE PŘENOS: 

Online přenos skončil, děkujeme za jeho sledování

18:23 Diskuse skončila. Nyní se prezident v Telči podepisuje perem, které musí namočit do kalamáře. Podepisoval se s ním už kdysi například Beneš. Prezident zavtipkoval a vyzval starostu, aby si zkontroloval, že pero vrátil.

17:56 Prezident řekl, že je v nejkrásnějším městě Vysočiny. Že to nikdy předtím nikde neřekl. Za to si vysloužil potlesk. Zároveň zkritizoval prior v Jihlavě.

17:00 Na telčském náměstí se sešlo několik stovek lidí aby přivítali prezidenta.

16:05 Prezident se krátce zastavil v Kralicích nad Oslavou a nyní je již na cestě do Telče.

16:00 Občané Náměště se prezidenta ptali na situaci na Ukrajině, na imigranty i jeho koníčky.

15:32 První dáma se necítí dobře, proto se u oběda v Telči rozhodla návštěvu na Vysočině ukončit a odjíždí do Prahy.

15:00 Zeman zatím debatuje se starosty a zastupitely na městském úřadu. Čekání lidem krátí vystoupení žáků místních základních škol.

14:40 Zemana v Náměšti právě přivítal starosta Vladimír Měrka. Na náměstí ho očekává asi tři sta lidí.

14:00 První dáma si na závěr návštěvy statku přála vidět psa majitelů. Sedmiletou dogu si pohladila, poděkovala za návštěvu a nyní je na cestě do Telče.

13.30 Nyní prezident obědvá v kavárně náměšťského zámku. Jídlo mu připravili studenti z třebíčské hotelové školy. Jako předkrm dostal hovězí jazyk s hořčicí a čerstvým chlebem. Následovat bude polévka v podobě králičího vývaru s domácími nudlemi a játrovou rýží. Hlavním chodem se stane kuřecí kapsa v bylinkové krustičce a bramborový salát s majonézou. Závěr menu obstarají křehké košíčky plněné makovou a tvarohovou náplní. Pít se bude moravský metropol, plzeňská dvanáctka a rulandské bílé suché v pozdním sběru ročníku 2014 z vinařství Vajbar Rakvice.

13.13 Ivana Zemanová právě ochutnává kozí mléko. "Díky vám jsem přestala mít ke kozímu mléku předsudky," usmívá se na majitele kozí farmy.

12.35 Zeman se v Náměšti pozdravil s vojáky a zhlédl ukázku použití dronů. Pak si prohlédl vrtulníky a vyzkoušel dokonce střelbu z rotačního kulometu.

12.13 Prezident právě dorazil na vojenskou leteckou základnu u Náměště nad Oslavou.

12.00 Miloš Zeman odpovídal na otázky zaměstnanců firmy Mann Hummel v Nové Vsi na Třebíčsku. „Moje ruka má hodnotu 19 miliard," pochlubil se jim v příběhu o čínském investorovi v České republice a svých zásluhách na této investici.

11.30 Miloš Zeman podpořil v Nové Vsi na Třebíčsku snahu tamních firem o lepší dopravní napojení tamní průmyslové zóny na silnici spojující Třebíč s Jihlavou. Řekl, že přestože Nové Veselí na Žďársku, tedy obec, ve které bydlí, potřebuje obchvat, podle jeho mínění by se na Vysočině mohly postavit hned dvě nové silnice.

11.00 Manželka prezidenta Ivana Zemanová právě vyjíždí z jihlavského hotelu na kozí farmu do Ratibořic. Zde ji přivítá majitel farmy Pavel Dobrovolný. S majáčky by cesta měla trvat hodinu.

10.15 Ve firmě Mann Hummel Service očekávají příjezd prezidenta. Před branou a podél cesty hlídkují policisté.

----------------------

Program Miloše Zemana

10.35 hodin příjezd do společnosti Mann Hummel Service v Nové Vsi, setkání s vedením a se zaměstnanci

12.10 hodin příjezd na 22. základnu vrtulníkového letectva, prohlídka techniky, setkání s velením a vojáky

14.40 hodin příjezd k Městskému úřadu v Náměšti nad Oslavou. Setkání s vedením města a starosty Svazku obcí Náměšťsko

15.15 hodin setkání s občany Náměště nad Oslavou a okolních obcí

16.00 hodin příjezd do Kralic nad Oslavou k památníku Bible kralické

17.05 hodin příjezd k Městskému úřadu v Telči.  Setkání s vedením města

17.35 hodin setkání s občany Telče na náměstí Zachariáše z Hradce