Páteční oslavy začnou slavnostním koncertem hudebního uskupení Flautae Ululatae. Vystoupení proběhne v kostele Jména Panny Marie od devatenácti hodin.

Sobotní slavení odstartuje ve čtrnáct hodin slavnostním průvodem od vlakového nádraží do areálu zámku. O půl třetí pak zástupci města slavnostně přivítají zástupce družební italské obce San Pier d´Isonzo a vyvěsí vlajku městyse. Poté bude jak vlajka, tak nová hasičská cisterna vysvěcena otcem Jackem Kruczkem. Od půl čtvrté pak začne zábavný program pro malé i velké návštěvníky. Těšit se lidé mohou na koncert dechové hudby Vysočanka, vystoupení folklórního souboru Okřešánek, zájemci si budou moci prohlédnout novou hasičskou techniku místních dobrovolných hasičů. Nebude chybět ani vystoupení tanečního kroužku Základní školy Okříšky, hry a soutěže pro děti a dospělé, nebo dovádění v požární pěně. Sobotní slavení uzavře taneční zábava se skupinou A je to.

Nedělní program se přesune na zámecké nádvoří. Od deseti hodin budou stánkaři vystavovat své zboží na pouťovém jarmarku, který potrvá až do patnácti hodin. Odpoledne od třinácti hodin je pro návštěvníky připraveno vystoupení hudební skupiny Valchagenk.

IVANA ŘÍHOVÁ 

Dožínky v Náramči.
Na dožínkovou slavnost si Náramečští nechali ušít nové kroje