Výběhem po schodišti tamní základní školy náročný závod v sobotu ve Vladislavi končil. Předtím však bylo nutné běžet a rozvinout hadice, poprat se s obouručním kladivem u hammer boxu, přenést kanystry s vodou či vystoupat po žebříku na lešení a vytáhnout nahoru závaží. V té chvíli byly závodníci teprve v polovině trati.

Ta nejtěžší část je teprve čekala. Byl jí transport figuríny, která vážila bezmála osmdesát kilo. „Jmenuje se Maruška a má sedmasedmdesát kilo," řekl Jaroslav Machoň, který trénuje závodníky z Rokytnice nad Rokytnou. Z obce, kde se loni konal první závod v disciplínách TFA na okrese a kde se i vladislavští organizátoři inspirovali.

Poté již na závodníky čekalo „pouze" překonání dvoumetrové bariéry, podlez tunelem a již zmíněný výběh po školním schodišti.

„Dneska to bylo super. Trať výborná, počasí taky dobrý, sedlo mi to, takže paráda," pochvaloval si závod Tomáš Václavek. Aby také ne, když skončil na druhém místě. „Pro mě to byl letos první závod. Takže s druhým místem jsem hodně spokojený. Za čtrnáct dní nás čekají závody v Jihlavě," dodal Václavek.

Krom hlavní kategorie Muži do 30 let, se na trať vydali i závodníci, kteří již překročili tuto věkovou hranici, a na trati nechyběly ani dívky.

Odměny za skvělé výkony se od organizátorů dočkali všichni účastníci. A nejen z toho důvodu ze všech na konci sálala spokojenost. „Budu se s vámi těšit příští rok, že bychom to zkusili zorganizovat znova. Přijedete?" ptal se za organizátory na konci Jan Havlena. Odpovědí mu byl nadšený povyk.

„Bylo by dobře, kdyby se z toho tady stala tradice a díky tomu přibyl další závod v okrese," dodal Václavek.