Už ve středu, při slavnostním otevření cyklostezky bylo patrné, že cyklostezka na nábřeží bude vyhledávaným místem k procházkám i odpočinku. Procházeli tudy lidé a maminky s kočárky, děti se po cestě projížděly na koloběžkách.

„Nápad na cyklostezku či in-line dráhu vzešel od radní Jany Homolové. My jsme její nesmělý nápad vtělili do programu rozvoje města," podotkl starosta Náměště nad Oslavou Vladimír Měrka. Cyklostezka má sloužit místním i návštěvníkům města k užívání si volného času. Kromě cyklistů je určena i in-line bruslařům a pěším; proto jsou podél stezky odpočívky s lavičkami a fitness prvky.

První dokončená etapa vede směrem od historického mostu podél břehu pod mostní oblouk hlavní silnice Třebíč – Brno. Pokračuje podél sportovního areálu Hájek a končí u kovové lávky přes řeku. „Hlavním cílem vybudování cyklostezky je napojení na Mlynářskou stezku, která vede z Nového Města na Moravě do Hardeggu. Cyklisté tak budou mít možnost vyhnout se jízdě po silnici, nebudou také muset přejíždět frekventovanou silnici I. třídy," poznamenala Jarmila Wimmerová z oddělení rozvoje náměšťské radnice.

Etapu číslo dvě hodlá radnice zahájit v první polovině příštího roku. Etapa číslo tři směrem od historického mostu ke sportovnímu areálu na Suché louce se v tuto chvíli začala projektovat. Po dokončení má mít celá stezka necelé tři kilometry. Město ji pořizuje s pomocí dotace od Státního fondu dopravní infrastruktury a Nadace ČEZ.