Řešení je jednoduché. Poskytují parcely nejen pro místní pro stavebníky, ale i ty, kteří se zde chtějí trvale usadit. Vedení radnice dělá vše pro to, aby obyvatel neubývalo jako jinde. „Nástroj, jak tomu zabránit, je, že chceme poskytnout především mladým rodinám komfort v podobě možnosti výstavby rodinného domku na zasíťované parcele. Náš záměr se nám povedl. Již v roce 2005 byly zahájeny práce na zasíťování 31 parcel v místní lokalitě Holandsko,“ objasnil starosta Miloš Kudera.


Čtvrť nemá běžné asfaltové cesty a mimoúrovňové chodníky. Vše bude místo toho dlážděné a jednotlivé pruhy například pro chodce budou barevně odlišené. Počítá se s výsadbou zeleně uprostřed ulice a s šikanami pro řidiče, aby se v bytové zóně příliš nerozjížděli.


„Jde nám o to, aby se jednalo o tiché bydlení a ne dopravní tepnu. V prosinci 2008 jsme zkolaudovali inženýrské sítě. Zájem je obrovský, máme už jen posledních pět parcel volných. Jsme v situaci, kdy budeme muset změnit územní plán a vyčlenit na bydlení další lokalitu, abychom mohli nabídnout lidem stavební místa,“ dodal Kudera.