Návštěvníka zaujme už vstupní hala s recepcí, která ale již veřejnosti nějaký čas slouží s původní plaveckou částí. První novinkou jsou náramkové čipy. Slouží pro vstupy do jednotlivých částí vodního areálu, jako klíč ke skříňce a lze je použít i pro placení v barech, které jsou umístěny blízko aquaparku i wellness zóny. „Tam si lidé mohou dát kafíčko, pivečko, lehnout si a v klidu relaxovat. To vše bez klíčů, bezhotovostně," řekl ředitel Sportovního areálu Laguna Jiří Novák.

Nové wellness nabídne krom relaxační místnosti několik druhů saun, selskou, bylinnou či velkou s regulací vlhkosti až pro dvacet osob. Probíhat zde budou také masážní procedury. „Máme tady i venkovní ochlazovací terasu pro osmdesát osob, což je docela rarita," podotkl Novák.

Areál Laguna v Třebíči se proměnil k nepoznání

Tím ale výjimečnosti centra vodního dovádění nekončí. Hned při vstupu do akvaparku zaujme tobogán, který je se svými 132 metry jedním z nejdelších v zemi. Přibližně osmdesát procent jeho délky vede venkovním prostorem. Aquapark nabídne vířivku, divokou řeku, chrliče vody, zevnitř přístupný venkovní bazén se slanou vodou nebo jeskyni s akváriem. „V něm budou i rybičky, takže děti, které překonají vodní sloupec, budou plavat v podstatě přímo mezi nimi," doplnil ředitel Laguny.

Nezapomnělo si ani na ty nejmenší návštěvníky. Mělký bazének s mírnou skluzavkou ještě ve čtvrtek procházel posledními úpravami. „Jde už pouze o závěrečný úklid a dezinfekci," vysvětlil Novák. Návštěvníci se navíc nebudou muset obávat o svá vozidla. Parkoviště pro 111 plechových miláčků budou mít přímo na dlani, uvidí na ně z aquaparku i sousedního mokrého bufetu. Stání pro automobily je určeno pouze pro návštěvníky Laguny. „Od 22 do 8 hodin bude uzavřeno a pro návštěvníky je samozřejmě zdarma," dodal Jiří Novák.

Otevření Laguny

Sobota 30. listopadu: Od 13 hodin Slavnostní přestřižení pásky za účasti hostů. Odpoledne do 19 hodin Den otevřených dveří, zdarma. Neděle 1. prosince: Běžný provoz otevírací doba od 10 do 21 hodin.