Aukce se koná v pátek 21. listopadu. Zájemci mají možnost koupit některou z nabízených položek a podpořit tak nákup polohovacích lůžek na oddělení Léčby dlouhodobě nemocných. V nabídce jsou díla od současných třebíčských respektovaných autorů, nežijících malířů i sada portrétních fotografií. „Konkrétní nabídka je už nyní zveřejněna ve fotogalerii na našich webových stránkách. Každý, kdo chce pomoci, si tak může vybrat, která z položek je mu nejbližší," přiblížila aukci ředitelka nemocnice Eva Tomášová.

Samotná dražba proběhne v pátek od 8 do 17 hodin. Novým majitelem se stane ten, kdo nabídne u konkrétního díla nejvyšší cenu. Do aukce se může zapojit každý. Svoji nabídku ceny pošle na email aukce@nem-tr.cz. Na webu i na facebooku nemocnice bude obratem každé navýšení ceny obrazu zveřejněno. „Zájemce, který se už do aukce zapojil a jeho nabídka bude takzvaně přebita jinou vyšší, budeme informovat, že buď přihodí, nebo o vybraný obraz přijde," vysvětlil administrátor Petr Palovčík a dodal: „Díky chytrým telefonům a moderním technologiím si tak mohou i velice zaměstnaní lidé aukci užít a udělat si radost z dobrého skutku. Nabízíme jim takový servis, aby jim sledování průběhu dalo co nejméně práce."

Desítky tisíc korun

Svůj zájem přitom může každý avizovat dopředu. Pokud napíše kontaktní email s informací, o který obraz má zájem, bude v den prodeje dostávat zvoleným způsobem (email, nebo sms) informace o pohybu cen. Konec příjmu nabídek bude stanovený vypršením časového limitu. „Před benefičním večerem, na kterém proběhla první část aukce, se nám ozvala řada lidí, kteří litovali, že se nemohou zúčastnit. Smysl akce pomoc seniorům se jim ale moc líbil. Doufáme, že tento nápad je osloví a podpoří nákup polohovacích lůžek," doplnila ředitelka Eva Tomášová.

V úterý 11. listopadu získali v rámci benefičního večera licitátoři Jan Budař a Otmar Brancuzský za sedm obrazů 61 tisíc korun. Celkový výdělek akce byl 80 tisíc korun. Nemocnice Třebíč na dvou odděleních LDN v Třebíči a Moravský Budějovicích provozuje 104 lůžek a pět lůžek dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče. Pro celkové osazení polohovacími lůžky by potřebovala částku větší jak 1,5 milionu korun. Vytipovaná lůžka pro polohování pacientů usnadňují práci zdravotnickému personálu a umožňují i klientům jednoduchou obsluhu.