„Z celorepublikových statistik vyplývá, že je u nás až padesátiprocentní rozvodovost. A to nemluvíme o rozpadech partnerských vztahů, které nejsou nikde evidovány,“ uvedla statistiky Marcela Blažková z poradny Ruth.


A právě na podporu partnerských a manželských vztahů vznikla akce nazvaná Národní týden manželství. Třebíčská poradna patří k tradičním organizacím, které se k celonárodní akci připojuje.


Zatímco v minulých letech spolupracovala převážně s Třebíčským centrem, letos si k pořádáni akce přizvala občanské sdružení TreMedia, zástupce Psychocentra – manželská a rodinná poradna a Církev adventistů sedmého dne. Zájmem všech je hlavně informovat.


Třebíčský týden manželství má i jedno specifikum. Díky jarním prázdninám, které začínají shodně s Národním týdnem manželství, bude akce v Třebíči probíhat o sedm dní déle.


„Zájem párů v loňském roce byl ohromný nejen ze stany manželů, ale i partnerů, a proto jsme akci prodloužili na čtrnáct dnů. Jde nám hlavně o komunikaci, proto jsem si kromě různých výstav, dnů otevřených dveří a prezentací připravili i několik zajímavých besed a setkání,“ doplnila Marcela Blažková.


K besedám, které by si zájemci rozhodně neměli nechat ujít, patří Dobré manželství není samozřejmost a Naplňování vzájemných potřeb manželů. Obě se budou konat v prostorách městské knihovny 15. a 16.února. Úplnou novinkou je bowlingový turnaj párů, který v rámci týdne manželství pořádá Třebíčské centrum. Přihlásit se může každý, hlavní cenou je v tomto případě poukázka na večeři pro dva.