V letech 2003 až 2007 vyčlenil městský úřad k parkování kamionů Míčovu ulici. Podélné stání tam tehdy zřídil odbor dopravy na četné stížnosti občanů, kterým se nelíbily porůznu stojící náklaďáky v ulicích města. Ani v Míčově ulici však nákladní automobily nemohly zůstat natrvalo.


„Jelikož výstavba rodinných domů v této lokalitě nadále pokračuje, stala se parkující nákladní vozidla přítěží pro místní obyvatele, jejichž okna rodinných domů sousedí přímo s uvedenou komunikací,“ popsala problém mluvčí radnice Irena Syrová. Městský úřad proto upozornil na možnost parkování na soukromých pozemcích.


„Ozvaly se dvě firmy, které takové prostory vlastní a mohou je k tomuto účelu pronajmout,“ informovala Irena Syrová. Jsou to firmy Pumax v ulici Na Klinkách a Tredos v ulici Žďárského. Město již tedy nebude vyčleňovat plochy pro stání vozidel o hmotnosti nad tři a půl tuny. Autodopravci si proto parkování v Třebíči mohou a musí zajistit sami na pozemcích soukromých subjektů. Prohřešky budou trestány. „Řešení veškerých přestupků na komunikacích města jsou plně v kompetenci městské i státní policie,“ sdělila radniční mluvčí Irena Syrová.