„Turnaje se účastní dvaadvacet závodníků. Nejmladšímu z nich je devět let. Je tu i devět dětí, které se to teprve učí. Jejich výuka bude pokračovat po turnaji zkušenějších hráčů," řekl pedagog volného času Miloš Fiala.

Popularitu příměstských táborů dokazuje fakt, že všechny dny jarních prázdnin měl dům dětí naprosto plno. Kapacitu museli organizátoři i navyšovat. Další příměstské tábory budou pořádat až o letních prázdninách, většina z nich je však plná již nyní.

„Vzhledem ke zkušenostem z loňského roku jsme přidali další dva tábory. Nyní jich tedy máme osm. Již nyní je z nich šest plně obsazených. A také na zbývajících dvou je již pouze pár míst," informovala ředitelka DDM Třebíč Jarmila Pavlíčková.

Neváhejte

Hlásit se mohou zájemci na zbývající dva: Lezecký a Entorovo tajemství. Případní zájemci by však neměli příliš váhat. Zkusit přihlásit se mohou také jako náhradníci. A možné je, že jeden tábor ještě přibude. „Ještě tam dva volné týdny máme, takže zvažujeme, že ještě jeden tábor přidáme. Ale ještě to musím probrat s kolegy, abychom to personálně zvládli," dodala Pavlíčková.

Podobnou situaci hlásí také v Domě dětí a mládeže Radost v Náměšti nad Oslavou. „Zájem je velký, většinu táborů máme již plnou. Volná místa jsou na táborech Keramika a pár volných míst je i na Expedici Mimoni. Tábory pro předškoláky jsou již úplně plné," oznámil ředitel Petr Krátký.

Přihlašovat své ratolesti mohou rodiče i na anglický tábor s rodilou mluvčí. „Zkoušeli jsme ho již loni. A to byl plný hned. Letos je zatím obsazena polovina z dvaceti místy," sdělil Krátký. Kdo by chtěl získat zbývající místa, nesmí příliš váhat. Rozhodovat se před prázdninami je již pozdě.

Volná místa hlásí ještě příměstský tábor pořádaný Studentským klubem Katolického gymnázia Třebíč Halahoj. Jeho letošní název a téma zní Cesta kolem světa a konat se bude v první polovině července. „Budeme v Domečku Halahoje v prostorách Katolického gymnázia a jeden den vyrazíme také na výlet," láká hlavní vedoucí Hana Milostná. I tam je již desítka míst zamluvených.