„Bohužel jsme bez sněhu. Navíc se obávám nejhoršího, že sezóna pro nás skončila," upozornila Alice Fukasová ze Ski areálu Baby Pod Kostelíčkem.

Podobně je na tom od pondělí také sjezdovka Jalovec u Číchova. Provozovatelé ze Sportovního klubu Jalovec už zastavili oba vleky, velký i malý. „Celou noc z neděle na pondělí pršelo. Máme tady krystalický sníh, vypadá to, jako když nastrouháte led," popisoval předseda klubu Tomáš Března. „Je to tak po celé ploše a momentálně máme osm stupňů Celsia nad nulou a stále prší," dodal v pondělí odpoledne.

Ani on, stejně jako Alice Fukasová, nevidí zlepšení podmínek příliš reálně. „Pokud napadne hodně sněhu, jak slibuje předpověď na čtvrtek, tak samozřejmě brzy otevřeme. Na druhou stranu o posledním víkendu nebyly podmínky špatné, jezdilo nám ale tady všeho všudy jen pár lyžařů. Nechci se bavit o ekonomice, my to máme jako koníčka, ale večerní osvětlení z něčeho zaplatit musíme," poznamenal.

„Pokud ale bude jen trochu možnost, otevřeme rádi a ochotně," slíbil Tomáš Března.

Na Vysočině už se nelyžuje ani v Lukách nad Jihlavou. Naopak podmínky jsou zatím dobré na Fajtově kopci ve Velkém Meziříčí.