„Ze svého rozpočtu vyčlenilo město celkem 15 milionů korun na kompletní ošetření vozovek, v této částce je zahrnuta i zimní údržba. Blokové čištění bude jako v letech minulých provádět firma Čikom, které budou vydatně pomáhat i lidé, kteří jsou zařazeni do Veřejně prospěšných prací,“ informoval mluvčí radnice Ivan Přibík.

O tom, že to radnice s čistotou centra myslí vážně se mohli obyvatelé přesvědčit už v minulém týdnu, kdy na Karlovo náměstí dorazila první cisterna a začala s úklidem středu města. „Zdaleka nejde o plánované blokové čištění, je to tzv. předčišťování. Po zimě je v ulicích města plno hrubých nečistot, které se odstraní, právě předčišťováním,“ upřesnil Ivan Přibík.

Každoroční blokové čištění ulic odstartuje 25. března, kdy na řadu přijde židovská čtvrť. A jak je to z řidiči? I letos budou muset svá vozidla přeparkovat, tak, aby blokovému čištění nebránila.

„V loňském roce jsme v rámci blokového čištění odtahovali z ulic města téměř 70 aut, což je celkem dost nato, že lidé o čištění, té které ulice vědí nejméně týden dopředu,“ řekl zástupce ředitele městské policie Ivo Dvořák.