V sobotu se hráči utkají ve hrách Osadníci z Katanu a Blokus, neděle je věnována puzzlím. První dva z každé kategorie postupují do celostátního kola.
„Šanci zúčastnit se má úplně každý, kdo si rád zahraje nebo skládá puzzle – omezení nejsou žádná,“ říká hlavní organizátorka krajského kola Lenka Drexlerová. Sobota dopoledne bude věnována strategické hře bloku. Odpoledne a večer potom budou hráči osidlovat ostrov Katan v jedné z prvních deskovek, která byla uvedena na Český trh. Nedělní odpoledne budou rozhodčí se stopkami v rukou měřit časy všem, kdo si chtějí vyzkoušet, jak jim jde skládání puzzle. „Těšíme se na zkušené hráče i na úplné začátečníky. Není třeba se obávat neznalosti pravidel. Vše na místě vysvětlíme i úplným začátečníkům.“ Upřesnila Drexlerová.


Hráči z celého kraje – pokud to do Třebíče nají dál - se mohou v prostorách centra i ubytovat ve vlastním spacáku. Startovné na každý z turnajů je 30 korun.


Na Krajském mistrovství bude vítám každý, kdo mám rád deskové hry nebo puzzle a chce své síly poměřit s dalšími nadšenci. Podrobné informace i propozice jsou na webech www.mcr-hry.cz nebo www.oskadet.cz, kde je také možno se na turnaje přihlásit. Je však možné přijít i bez přihlášení.