Letos se nám představí dvacet pivovarů z celé České republiky i ze zahraničí, k ochutnání potom až 60 druhů piv. Samozřejmě si na své přijdou i labužníci přes gastronomii – několik stánků bude určeno výhradně pro ně a pro jejich mlsné jazýčky.


Jako každoročně je největší lidová slavnost zlatavého moku na Moravě doprovázena bohatým kulturním programem. Vše vypukne v pátek v 15.00 hodin, do areálu však bude přístup již přesně o hodinu dříve.


Po oba dva dny budou průvodci Pivními slavnostmi moderátoři Hitrádia Vysočina Pavel Bláha a Milan Řezníček.


Na třech scénách – hlavní tribuna, regionální stage a country stage – budou k vidění jak známé tváře showbusinessu, tak i zástupci třebíčské hudby.
Těšit se lidé mohou například na Marka Ztraceného, Ivetu Bartošovou, Petra Nagye nebo kapely Turbo, Reflexy, Walda Gang či Kabát revival.


Ze zástupců regionální scény se představí skupiny Bagr, Extáze, Puls a spousta dalších.


Nadšení i zmatek


Dvoudenní maraton piva, jídla a skvělé zábavy zakončí v sobotu ve 22.00 hodin komponovaný ohňostroj. Vstupné v předprodeji vyjde na 109 Kč, na místě potom 149 Kč.


„Na Pivnosti se těším, určitě přijdu oba dva dny. Jsem zvědavá hlavně na Marka Ztraceného,“ řekla studentka Veronika z Třebíče. Pivní slavnosti ovšem nepřinášejí všem stejné potěšení.


Důkazem toho je i reakce pana Josefa, obyvatele Třebíče, který Deníku na otázku, jak se on těší na kolotoč zábavy v samém středu města, odpověděl: „Moc ne. Nelíbí se mi uzavírky celého centra, člověk se nemůže dostat rychle tam, kam potřebuje. Během posledního víkendu v květnu je tu vždycky šílený zmatek a nepořádek.“

LENKA VANÍČKOVÁ