Na Šacberku v Jihlavě staví nové sociální zařízení. Lyžování by však mohlo být o něco dražší kvůli ohlášenému zdražení elektřiny a možnému zvýšení DPH. Správci ale zatím se změnou ceníků vyčkávají.


Během poslední lyžařské sezony byly na Vysočině v provozu přes tři desítky sjezdovek. Díky chladné zimě měly nejlepší sezonu za čtyři roky. V nejznámějších střediscích vleky fungovaly v období od Vánoc až do března. I letos správci doufají v to, že se jim podaří zasněžit svahy do vánočních prázdnin, kdy bývá nejlepší návštěvnost.


„Pro nás jsou Vánoce zásadní, pak jarní prázdniny,“ potvrdila Magda Vaňková, správkyně sjezdovek v Lukách nad Jihlavou a na Křemešníku u Pelhřimova. V obou areálech bude opět platit společný skipas.


U sjezdovky na Fajtově kopci u Velkého Meziříčí budou sněžná děla zásobována lepšími čerpadly a vylepší se možnosti parkování.


Na Harusově kopci u Nového Města na Moravě se kvůli zájmu bude rozšiřovat lyžařská škola, k dispozici bude kolem 20 instruktorů, přiblížil novinky správce Karel Klapač. Podle něj k tomu přispělo to, že tato sjezdovka má jako jediná v kraji sedačkovou lanovku.


Na Novoměstsko mohou zajet rovněž běžkaři, pokud napadne dost sněhu, budou tam upraveny stovky kilometrů běžeckých tras.