Otevřená je v sobotu a v neděli od 8 do 16 hodin. V pondělí 23. dubna pak do 12 hodin.

K vidění jsou expozice uživatelů honiteb, fotografie, lovecké doplňky i výtvarné práce dětí. Dále je možné si vyzkoušet laserovou střelnici. V sobotu od 10 hodin program zpestří vystoupení Lukovských trubačů.

Myslivci z Moravskobudějovicka hodnotí uplynulý rok jako průměrný. Ovšem vyskytly se zvláštnosti. Na příklad u srnců, kterých bylo uloveno 292 kusů, udělila hodnotící komise dvě stříbrné medaile, a to trofejím z honitby Kostníky a z honitby Bukový žleb. Oba kousky jsou na výstavě k vidění.

Záchrana kočky z vodotrysku.
V Okříškách měli kočku na vodotrysku a kozla v kolejišti

Další chovatelská přehlídka trofejí začíná v sobotu 21. dubna v Náměšti nad Oslavou. Na úvod zatroubí od 10 hodin na nádvoří tamního zámku Babylonští trubači. Návštěvníci krom jiného uvidí tematickou výstavu obrazů Václava Nesvětila, lovecké nože od Jiřího Čurdy, ukázky dravců či výstavu o včelařství. Uskuteční se také výlet s výkladem do kralické obory, a to v neděli 22. dubna od devíti hodin.

Zdroj: Deník/ Hana Jakubcová

Výstava trofejí bude v obřadní síni zámku k vidění do úterý 24. dubna. Otevřeno bude v sobotu od 10 do 16 hodin, v neděli od 9 do 16 hodin, v pondělí a v úterý pak po oba dny od 8 do 14 hodin.