„Paradoxní je, že lidi ve Smrku to neruší, ale vadí to lidem ze sousední obce. Bohužel trať je tak nakloněná," poznamenal starosta Smrku Vladimír Šabata.

Jeden z provozovatelů tratě Svatopluk Man o stížnostech z Hostákova ví. Řešení se však podle něj moc nenabízí. „Jde o lidi, kteří se přistěhovali na vesnici a hluk jim vadí. Byla tady kvůli tomu i hygiena, ale žádné nadlimitní hodnoty nenaměřila. Podle mě by těm lidem nepomohla ani alej stromů, která by třeba nějaký hluk zadržela, oni jsou totiž na motorky alergičtí," řekl Svatopluk Man.

V Rudíkově si zase stěžovali na hluk z restaurace, která je nedaleko od domů. Vadily jim ohňostroje, které doprovázely tamní svatby. „Telefonoval jsem tam a provozní mi slíbila, že je budou odpalovat do 22. hodiny. Je to asi měsíc a další problémy jsem už nezaznamenal," řekl rudíkovský starosta Zdeněk Souček.

Stížnost na hluk obdrželi nedávno také zastupitelé Dolních Lažan. Rozhodli se proto, že konání každé další společenské akce u rybníku Zámeček oznámí alespoň tři dny předem na vývěsce.