Narodila se v Náměšti nad Oslavou do rodiny Rybníčkových, za druhé světové války ale odešla do ciziny.

Provdala se za Švéda a dokázala se adaptovat v různých končinách. Žila v Mexiku, v Kanadě i v USA, konkrétně na Floridě. S manželem obchodovali se sportovními potřebami, hračkami a podobně.

Libuše Nyström se ale vždy ráda vracela do Česka. Na počátku devadesátých let darovala městu Náměšti nad Oslavou čtyři miliony korun na stavbu penzionu pro starší občany. „Město Náměšť jí udělilo čestné občanství v roce 1993. Pokaždé, když zavítala domů, věnoval jsem jí, a to rád, den ze svého programu. Byla to velmi činorodá a zajímavá paní,“ zavzpomínal náměšťský starosta Vladimír Měrka.

Když počátkem února 2007 na Floridě v nedožitých devadesáti letech zemřela, ukázalo se, že v závěti pamatovala mimo jiné též na rodné město. Odkázala mu sumu 38 tisíc amerických dolarů.

„Dědické řízení není jednoduchá záležitost u nás, natož když probíhá takto přes hranice a oceán. Je v tom samozřejmě zapojená ambasáda a podobně. Je nám ctí přijmout takový dar. Jakmile bude záležitost zadministrovaná a peníze na účtě, zastupitelé určí, na co konkrétně suma poputuje,“ objasnil starosta Měrka.