"Podle mě v porevoluční době žádná smysluplná koncepce zdravotnictví předložena nebyla. A tím myslím i nedávnou reformu ministra Julínka," uvedl například v rozhovoru Lukáš Velev.

Řeč přišla i na poplatky za nemocniční péči a za recepty. "Poplatek v lékárně je zcela nesmyslný a už vůbec neměl být zdrojem příjmů lékárníků. Tento poplatek bych bez náhrady zrušil. Současný stav, kdy v části lékáren jsou poplatky vraceny formou daru a v jiných ne, nepovažuji za šťastný," prohlásil zástupce Lékařského odborového klubu.

Za problém zdravotnictví považuje i velký počet přesčasových hodin u lékařů a nízké platy zdravotnického personálu."Průměr je u zdravotní sestry asi 14 tisíc korun hrubého měsíčně a u lékaře bez přesčasové práce kolem 22 tisíc korun. Pokud jsou někde uváděna jiná čísla, jde většinou o platy včetně přesčasové práce, která bývá, jak už jsem uvedl, kolem 100 hodin měsíčně. Výše uvedené částky považuji s ohledem na nároky na vzdělání, odpovědnost a nutnost trvalého vzdělávání za naprosto nedostatečné," uvedl Lukáš Velev.

Celý rozhovor si můžete přečíst na tomto místě internetových stránek Jihlavského deníku.