Ke svému koníčku se dostala před více jak deseti lety. Tehdy se setkala s velice šikovnou paní Marií Janoštíkovou, která jí ukázala, jak se dělají slámová vajíčka, ozdoby ze sítiny a další. Zpočátku se paní Kolářová jen dívala. Po čase si však řekla, že to sama vyzkouší. A zdobení kraslic je začalo bavit.

Vzory si hledala na internetu. Zkusila i háčkované a paličkované kraslice, různé druhy. Vajíčka zdobí vždy před Velikonocemi, aby měla čím odměnit koledníky a kamarády, kteří k ní přijdou. Pilně se připravuje i na letošní Velikonoce. „Je to pěkná záliba, dobrá na odreagování a na odpočinek. Člověk z toho má radost. A nejen sám, i ostatní,“ říká.

Natáčení klipu na zámku ve Valči.
VIDEO: Valečský zámek si zahrál v hudebním videoklipu

Paní Květoslavu Kolářovou nedávno vyhledala také etnografka třebíčského muzea Eva Tomášová, která pracovala na přípravě výstavy Karpatská kraslica ve Vihorlatském muzeu v Humenném na východním Slovensku. Spolu Květoslavu Kolářovou tam vystaví své kraslice i paní Ludmila Bušová z Třebíče-Boroviny. Do zdobení kraslic se konec konců mohou pustit i další tvořivé ženy a dívky. Doporučení zní: Zvolit nejprve jednodušší motiv, teprve potom se pustit do složitějších.