Program Na Hvězdě začne již ráno dalším dílem turnajového seriálu Rookie ball. „Jde o společnou soutěž českých organizací baseballu a softballu ve zjednodušené pálkovací hře pro děti do devíti let. Baseballové dovednosti si může vyzkoušet i veřejnost. Pro děti je od 14 hodin připravena soutěž v hodu do dálky. Ve hře jsou permanentky na všechna třebíčská extraligová utkání a pro vážné zájemce navíc možnost trénovat v klubu Nuclears celý rok zdarma,“ řekl mluvčí klubu Nuclears Třebíč Robert Vávra.

Od půl čtvrté odpoledne odstartuje Army Day pořádaný ve spolupráci s 225. letkou bojového zabezpečení z 22. základny vrtulníkového letectva v Náměšti nad Oslavou. „Vojáci do Třebíče tentokrát dovezou také zbraně, ke kterým se civilista jen tak nedostane, ale v areálu baseballového hřiště si je budete moci i vyzkoušet,“ popsal Vávra.

V 15.45 hodin je na programu nástup týmů se slavnostním nadhozem v provedení zástupců armády a po státní hymně by měl přímo nad hrací plochou proletět bojový vrtulník. „Po třetí směně se diváci můžou těšit na komentovanou ukázku výcviku služebních psů, která už loni sklidila velký ohlas zaplněné tribuny. A jako novinku tentokrát vojáci předvedou ukázku výcviku dravců používaných při zabezpečování provozu letiště. Ta bude na programu po odehrané páté směně. Během zápasu se můžete s dravci i vyfotografovat, nebo si prohlédnout již zmiňované zbraně,“ doplnil Vávra.

Děti do výšky 150 cm mají vstup na akci zdarma a celý den pro ně bude k dispozici rovněž zdarma skákací hrad. Vstupné neplatí ani diváci, kteří přijdou v tričku Baseball Czech v provedení camouflage, nebo si ho na místě zakoupí. Tím zároveň přispějí na dobrou věc, protože výtěžek z prodeje limitované edice triček jde do Fondu potřebným na podporu hráčů baseballu ze sociálně slabých rodin.

Loď Horácko.
Loď Horácko popluje od soboty do úterý