„Objekt do budoucna vyřeší nejen problém nedostatečného zázemí pro výuku tělesné výchovy a školní pohybové aktivity žáků, ale také potřebu jejich mimoškolních pohybových aktivit. Celý projekt bude financován z rozpočtu Kraje Vysočina," řekl náměstek hejtmana Kraje Vysočina pro oblast majetku Libor Joukl.

Vedle školní jídelny v ulici Tomáše Bati již panuje čilý stavební ruch. Bagr nakládá nákladní auto zeminou z tamní stráně a na plotu kolem staveniště je vidět i podoba budoucí tělocvičny. Třípodlažní budova bude stát na východní straně jídelny vedle kruhového objezdu.

„Oba objekty budou provozně propojené stávajícím koridorem nad přístavbou kuchyně. Půdorysný tvar objektu respektuje jak uliční čáru stávající zástavby, tak průběh místní komunikace," sdělila mluvčí Kraje Vysočina Jitka Svatošová.

Nejsou to jediné miliony, které v poslední době zamířily z Kraje Vysočina do hotelové školy. Loni kraj nechal zbudovat krček propojující školu se sloučenou Obchodní akademií Třebíč. Kompletní náklady včetně stavebních úprav v obou budovách se vyšplhaly na 7,9 milionu korun.

„Nesmírně nám to ulehčilo možnost vzájemné spolupráce i využití kapacity obou budov včetně odborných učeben. Zlepšil se i kontakt mezi zaměstnanci a studenty," pochvaluje si ředitelka školy Libuše Kolářová.

A dodává, že ani tělocvična nebude jedinou krajskou investicí v letošním roce. „Probíhat bude třetím rokem dokončení výměny oken v budovách v Sirotčí i Bráfově ulici a v letních měsících by mělo dojít k rekonstrukci v Domově mládeže v Borovině," doplnila ředitelka.

Samotná tělocvična by mohla být hotová za rok. Škola po ní toužila řadu let, nebyly však peníze. „Dříve jsme chodili na bývalou vysokou školu v Okružní ulici. Ovšem poté, co tam skončila, máme možnosti velice omezené. Pro nás je nová tělocvična nezbytná," popsala Kolářová.