Byť zhýčkaní vodomilové namítnou, že Vodní ráj v Jihlavě či Znojmě to není, je dobré připomenout: Moravské Budějovice s osmi tisíci obyvateli disponují areálem plným zeleně a sportovního vyžití s 50ti metrovým bazénem, malým bazénem se 47metrovým tobogánem a rozlehlým brouzdalištěm. To vše je v perfektním stavu. Přičtěme k tomu víc než vstřícné vstupné, které plně respektuje fakt, že člověk často nehodlá trávit celý den u vody.


Dospělý, pokud se rozhodne přijít sem už ráno na devátou a odchází večer v osm, platí 55 korun. To není na dnešní dobu drahé. Nebo může volit mezi dalšími třemi taxami podle délky pobytu včetně dvouhodinového vstupného. Nabízejí tu i rodinné vstupné. Systém plateb a permanentek je dobré si podrobně nastudovat na www.koupalistemb.cz.


Záchodky i sprchy se opravdu blýskají čistotou, skříňky v šatnách jsou na vratnou zálohu 20 korun. Dá se tu zapůjčit slunečník i lehátko, příjemně se občerstvit. Ze sportů je možné vyzkoušet si aquazorbing, pronajmout si tenisové hřiště s umělým povrchem i na nohejbal, dále jsou tu tři hřiště na plážový volejbal, stolní tenis, kuželky, dráha na dětské motokáry. Od letoška přibyly masáže.


Deník návštěvu plovárny v Moravských Budějovicích rozhodně doporučuje.

Kvalita vody: *****
Atrakce: ****
Toalety: ****
Šatny: ****
Občerstvení: ****
Celkový dojem: *****

Otevřeno od 9 do 20 hod.

Vstupné:
Děti do 3 – 6 let celodenní 20 Kč
dopolední do 13 hod. 10 Kč
odpolední od 13hod. 15 Kč
večerní od 18 hod. 10 Kč
Dospělí celodenní 55 Kč
dopolední do 13 hod. 30 Kč
odpolední od 13 hod. 45 Kč
večerní od 18 hod. 30 Kč
Rodina (2 dosp .+2–3 děti do 15 let)
celodenní 150 Kč
odpolední 120 Kč
dopolední a večerní 80 Kč