Na Polance v Třebíči se zatím oproti minulým prázdninám neukázalo moc návštěvníků. „Počasí nám zkrátka nepřeje. Jak to tak vypadá, tak čísla z minulého roku letos nezopakujeme. Problém je, že nemáme vyhřívané bazény, takže to, co se přes den ohřeje, přes noc zase vychladne. Budeme doufat, že se nám sluníčko v příštím měsíci ukáže častěji," říká ředitel Polanky v Třebíči Jiří Novák.

Na letním koupališti Palouky ve Velkém Meziříčí mají zájemci nejen možnost zaplavat si v čisté vodě a sklouznout se po tobogánu, ale mohou si vyzkoušet i zumbu či aquazorbing. „Návštěvnost však doposud nebyla příliš velká. Zatím přišlo kolem pěti tisíc lidí. A předpověď počasí na červenec nám také není moc nakloněna. Snad se to zlepší v srpnu," říká ředitel koupaliště Karel Vidlák.

Předpověď počasí na srpen je ale velice pozitivní. Horko tedy určitě vyláká na koupaliště spoustu lidí.

Ti, kteří však před bazénem preferují spíše přírodní koupaliště, nemusí zoufat. Několik jich najdou i na Vysočině. Navíc kvalita vody rybníků zatím podle hygieniků dosahuje velice dobrých výsledků. Jak dlouho však zůstane čistá, to bude záležet především na počasí. Z Třebíčska se pyšní skvělou kvalitou vody rybník Stejskal a Konešínská pláž na dalešické přehradě, která láká nejen na koupání v čisté vodě, ale i na vodní aktivity a projížďky výletní lodí. Pěkná voda se nachází i na přírodních koupalištích na Havlíčkobrodsku, Pelhřimovsku a Jihlavsku.

Milovníci koupání a vodních aktivit by ale neměli příliš otálet a s prvním slunečným dnem vyrazit do vody.