Pozitivní zprávou pro vodomily je, že čtyři hlavní hygieniky monitorovaná veřejná koupaliště na Třebíčsku – Polanka v Třebíči, Jaroměřice nad Rokytnou, Moravské Budějovice a Jemnice se letos nechystají zdražovat.


Masáže i minigolf


Jako první by měli otevírat v Budějovicích. Při dobrém počasí už 28. května. „Letos jako novinku návštěvníkům nabídneme masáže, majitelé permanentek dostanou slevu. Loni se osvědčil aquazorbing, takže jej opět máme k dispozici,“ vypočítal ředitel správcovské firmy ZIKOS Pavel Vranka. Hřiště na tenis a plážový fotbal budou nově ohraničena sítěmi, vylepšená je basketbalová plocha.


Polanka v Třebíči se chystá otevřít v závislosti na počasí 26. června. „Nemáme vyhřívání bazénu, navíc děti jsou ve škole. Takže dřív to ekonomicky nedává smysl. Letos jsme připravili nový minigolf,“ prozradil správce areálu Jiří Březina.


V Jemnici otevřou v pátek po Barchanu, tedy 25. června. Opět pouze při pěkném počasí. Novinky kvůli nedostatku peněz nechystají.


Na jaroměřickém koupališti probíhá rekonstrukce velkého bazénu, který netěsnil. Za 600 tisíc korun tu radnice nechá udělat v první fázi oprav novou železobetonovou desku. V příštích letech pak bude potřeba ještě položit další izolaci, patrně fólii. „Otevřeme počátkem července,“ upřesnil vedoucí správy majetku města Jiří Beranovský.


Otevřeno mají všechny kempy, až na Vidlák u Opatova. Tam totiž netěsní hráz a vypuštěný rybník je zatím bez vody. Důvodem je vadná součástka v mechanismu uzavírání hráze. Do 14 dnů by ale měl být technický problém vyřešený a vodní plocha by se měla začít napouštět.


Autocamp Wilsonka u Hartvíkovic byl letos zatím obtížně přístupný kvůli rozkopané příjezdové komunikaci. To už je ale minulost, silnice by měla být od tohoto týdne normálně průjezdná. V kempu funguje nová restaurace.


Kemp v Třebíči Poušově sice nenabízí sportoviště, dá se tu ale dobře přespat. „Snažíme se o rodinnou atmosféru, čistota a pořádek jsou u nás běžný standard. Teď jsme ještě vylepšili sociální zařízení,“ podotkl Miroslav Vodák, který má kemp od města v pronájmu.


I Nova Camp Rouchovany u rybníku Stejskal už má brány dokořán. V roce 2010 k vybavení přibyl gril na rožnění prasat, čímž majitelé rozšířili už tak bohaté služby.


V kempu Horka, který najdou turisté u Bítova na Znojemsku, chystají nové bungalovy. „Zatím jich plánujeme šestnáct. Chtěli bychom je postavit do začátku sezony všechny, aby se v nich už letos mohli ubytovat první turisté,“ řekl majitel kempu Marek Mucha.


Na Bítově je v provozu ještě jedna zajímavost související s Třebíčí, rozhledna Rumburak. Měla původně stát právě u Třebíče, nakonec vyrostla a od loňského roku funguje na dohled od Bítova a hradu Cornštejn. Hranolovitá věž je vysoká 30 metrů a za dobré viditelnosti je možné vidět rakouské Alpy. Součástí rozhledny je i restaurace a penzion.


I v největším kempu na Znojemsku, kempu Pláž u Vranovské přehrady, na návštěvníky letos čeká několik novinek. „Nově otevřeme půjčovnu elektromotorových člunů. Připravujeme lanové centrum a chceme otevřít novou restauraci přímo na pláži,“ vypočetl novinky letošní sezony ředitel kempu Pavel Svoboda.

Kdy se otevírá a co bude nového

Koupaliště Moravské Budějovice – otevírá dle počasí nejdříve 28. května. Nově masáže, hřiště získají dokola sítě

Koupaliště Třebíč – Polanka – otevírá nejdříve 26. června, nově přibude minigolf

Koupaliště Jemnice – otevírá nejdříve 25. června. Novinky kvůli nedostatku peněz nechystají

Koupaliště Jaroměřice nad Rokytnou – otevírají počátkem července, jakmile skončí rekonstrukce netěsnícího bazénu

Autokemp Třebíč – Poušov – už má otevřeno, letos nové sociálky

Autocamp Wilsonka Hartvíkovice – už má otevřeno, letos nová restaurace

Nova Camp Rouchovany – už má otevřeno, letos nový gril na rožnění prasat

Kemp Pláž u Vranovské přehrady – má otevřeno, letos nová půjčovna elektromotorových člunů, lanové centrum a restaurace

Bítov – Horka – otevřeno, letos nové bungalovy