Zařazení autoři, je jich čtyřiačtyřicet, jsou básníky z Latinské Ameriky a výtvarníky vesměs také odtamtud, menší měrou pak ze Spojených států, devět z Evropy. Tvorba některých je již uzavřena. Nový magazín, vydaný ve španělštině, je autorsky uspořádán párovým způsobem, texty jednotlivých básníků provází vždy několik výtvarných děl jednoho ze zúčastněných výtvarníků.

Kostarický editor Alfonso Peňa vybral spolu s dalšími surrealistickými autory také letos pětasedmdesátiletého třebíčského tvůrce koláží Jana Dočekala. Je v magazínu jediným Čechem. Většina autorů je u nás neznámých. Ale někteří jsou povědomí návštěvníkům výstav v surrealistické galerie Čertův ocas v Mohelském mlýně u Mohelna na Třebíčsku, kde je kurátorem výtvarník, básník a polygraf Lubomír Kerndl. Jsou to Amirah Gazel z Kostariky, John Welson z Velké Británie, Rik Lina z Nizozemska a nad nimi čnící Artur Manuel Rodrigues do Cruzeiro Seixas z Portugalska, letos osmadevadesátiletý nestor portugalského, potažmo světového surrealismu.

Monitor ohlídá nepravidelnost dechu dítěte a způstí alarm.
Novorozence v Třebíči bude hlídat 28 nových monitorů dechu

Dočekalovy ilustrace editor přiřadil k ukázkám z díla argentinského básníka Carlose Barbarita, uvedených titulkem Un camino para el sol (Cesta k slunci). Rovněž Barbarito je u nás básníkem neznámým. Dosud zde nebyl uveden ani časopiseckou ukázkou. Ve své vlasti je ovšem předním básníkem, autorem četných básnických knih, za něž získal řadu uměleckých cen.