Zúčastnit se může každý majitel či uživatel domu nebo bytu, případně provozovny ve městě Třebíči, který bude mít fasádu v době vyhodnocování soutěže vyzdobenu živými květinami nebo pnoucími dřevinami.

Výzdoba musí být viditelná z veřejného prostranství. Soutěž se vztahuje také na upravené neoplocené předzahrádky na veřejném prostranství.

Pro vítěze jsou připraveny peněžité ceny: 1. místo 4000 korun, 2.místo 3000 korun, 3. místo 2000 korun, 4. – 10. místo 500 korun.

Vzhledem k zájmu města na zkrášlení domů v historickém centru vypisuje radnice i ocenění ve výši 3000 korun pro nejhezčí výzdobu v městské památkové zóně. Zvláštní cenu 3000 korun dostane soutěžící s nejkrásnější květinovou výzdobou v sídlištní zástavbě vícepodlažních bytových domů a prémii až 3000 korun získá nejlepší z Třebíčanů, který se v letošním roce zúčastní poprvé. Třemi tisíci korunami bude odměněna také nejlépe upravená předzahrádka.

Vyhodnocení soutěže se uskuteční v letních měsících tohoto roku komisí jmenovanou Radou města Třebíče.

Formuláře pro písemné přihlášky a podmínky soutěže mohou zájemci získat na internetových stránkách radnice www.trebic.cz nebo si je vyzvednout v budově MěÚ na Karlově náměstí. Termínem pro jejich podání je 22. srpen 2011.

Přihlášky lze v obálce označené „Květinová soutěž“ odevzdat na podatelně nebo poslat na adresu Městský úřad, Masarykovo náměstí 116/6, 674 01 Třebíč.